skoljobb.se

Arbetsplats

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Nu har du chans att arbeta i en kommun med fokus på utveckling förutom en lärande och trygg miljö. Vi har en väl fungerande skolutvecklingsenhet som vi samarbetar med och rektor finns närvarande på skolorna i nära samarbete med dig.

Arbetsbeskrivning

Inom modersmålsenheten arbetar vi för att kunna erbjuda barn och ungdomar i grundskolan samt i gymnasieprogram modersmålsundervisning och studiehandledning i olika språk. Vi har nu behov av dig med finska som modersmål och en önskan att jobba med barn och ungdomar som modersmålslärare i det finska språket.

I dina arbetsuppgifter ingår att undervisa grundskoleelever i ämnet modersmål enligt gällande styrdokument, två olika kursplaner. Finska är ett nationellt minoritetsspråk och erbjuds därför till elever med och utan grundläggande kunskaper i språket. Östhammars kommun är ett finskt förvaltningsområde. Modersmålsstöd till förskolebarn kan ingå i arbetet.

Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av modersmålslärare och studiehandledare med olika modersmål. Vi erbjuder dig ett varierande arbete då du kommer att arbeta på flera av våra grundskolor i kommunen. Vi arbetar ständigt med att utveckla kvaliteten i studiehandledningen och modersmålsundervisningen och ser fram emot att få ännu en kollega som bidrar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarutbildning eller motsvarande pedagogisk utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer som relevant för jobbet. Du har finska som ditt modersmål samt goda kunskaper i svenska. Du har mycket god datorvana.

Som person har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är vidare en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi ser även att du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Dessutom är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Som person är du initiativtagande och självgående. Det är också viktigt att du är strukturerad och relationsskapande.

Utdrag ur belastningsregistret krävs vid anställning.

Anställning kan ske under rekryteringstiden så vänta inte till sista ansökningsdagen med din ansökan.

När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner
Petra Gripemo
Rektor
0173-856 06
 
Facklig representant
Pernilla Eklund
Lärarförbundet
0173-862 91

Sofia Lindgren
Lärarnas Riksförbund

Modersmålslärare, finska

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-28

Ansök nu

Dela detta jobb