skoljobb.se

logga

Modersmålslärare i Härjedalens kommun

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-09-08

Ansök nu

Modersmålslärare i Härjedalens kommun

Vi söker modersmålslärare i flera språk till skolorna i Härjedalens kommun. Välkommen med din ansökan! 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar modersmålsundervisning och studiehandledning. Modersmålspedagogerna jobbar under elevhälsochefen på bildningsförvaltningen, men det är rektorerna som leder det dagliga arbetet. Vår verksamhet omfattar grundskolan och gymnasiet i första hand, men arbete på kommunens förskolor och SFI förekommer också. Som modersmålslärare ansvarar du för modersmålsundervisning samt bedömning och betygsättning enligt kursplanen.

Tillsammans med lärare i övriga arbetslag ansvarar du även för studiehandledning och språkstöd i skolans olika ämnen, enklare tolkuppgifter förekommer. Mycket av undervisningen kan ske oberoende av vistelseort för dig som lärare och undervisningen sker då genom fjärrundervisning via dator till elever på olika skolor från lågstadiet och uppåt. Undervisning i klassrum med elever kan förekomma enligt överenskommelse och är viktigare i yngre åldrar i lågstadiet. Det är ett krav att närundervisning eller besök hos eleverna sker minst en gång varje termin.

Omfattning:

Nederländska 15-25%
Finska 15-25%
Thailändska 15-25%
Kurdiska 15-25%
Somaliska 20-30%
Tigrinja 20-30%

Kvalifikationer

Krav: Legitimerad lärare. Stora krav ställs på flexibilitet och att kunna arbeta självständigt. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt dokumenterat goda kunskaper i aktuellt modersmål. Erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg och fjärrundervisning är meriterande. Körkort är ett krav. 

Önskvärt:  Kunskap och erfarenhet om barn, pedagogisk fallenhet.  

För denna tjänst är uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.  

Personliga egenskaper

Du är flexibel, tydlig, plikttrogen, strukturerad och engagerad kring barn och unga. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Ferietjänst, provanställning tillämpas, därefter möjlighet till tillsvidareanställning vid rätt utbildning, tillträde enligt överenskommelse. 

Dela detta jobb

logga
Modersmålslärare i Härjedalens kommun

Härjedalens kommun