skoljobb.se

Modersmålslärare i nordsamiska, deltid 10%

Ansök nu

Modersmålslärare i nordsamiska, deltid 10%

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss: Modersmålscentrum i Lund erbjuder undervisning i modersmål och studiehandledning i grund- och gymnasieskola samt grund- och gymnasiesärskola. 

Arbetsuppgifter: Arbetet innebär undervisning på flera olika skolor under en arbetsvecka och resor mellan skolor inom kommunen. I uppdraget ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen med elever i olika åldrar. I arbetet ingår också att samarbeta och utveckla sitt arbete tillsammans med kollegor på Modersmålscentrum. Vår vision är att göra flerspråkighet till en tillgång för Lund. Modersmålscentrum erbjuder en internationell arbetsplats med kollegor från en stor del av världen. Arbetsplatsen genomsyras av god stämning och stort engagemang hos personalen. På Modersmålscentrum satsar vi på att ge medarbetarna goda möjligheter till utveckling. Vi arbetar till exempel med internationalisering, språkutveckling och IKT i undervisningen.

Vi söker dig som har lärarutbildning eller annan pedagogisk eftergymnasial utbildning i det aktuella språket och/eller eventuellt andra ämnen. Utbildning i svenska motsvarande svenska som andraspråk på gymnasienivå är nödvändigt.
Svensk lärarlegitimation eller annan pedagogisk utbildning i Sverige är meriterande. Studier i det aktuella språket på högskole- eller universitetsnivå är också meriterande.

Erfarenhet av modersmålsundervisning eller annat pedagogiskt arbete med barn eller unga i Sverige är meriterande.

Det aktuella språket måste vara den sökandes modersmål. Den sökande måste ha kunskaper om det svenska skolsystemet och lärares uppdrag i Sverige. Vana av att använda digitala verktyg och att arbeta i olika digitala system, t.ex. Googlemiljö och Office.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning: Deltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 2020-08-07

Sista datum: 2020-12-18

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-08-02

Referensnummer

2020/580

Kontaktperson(er)

Camilla Ekberg, 046-359 70 26

Facklig(a) företrädare

Giuseppe Castorina, Lärarnas Riksförbund, 046-359 50 00

Solvejg Albjerg Madsen, Lärarförbundet, 046-359 50 00

Dela detta jobb

Modersmålslärare i nordsamiska, deltid 10%

Lunds kommun - Utbildningsförvaltningen