skoljobb.se

Modersmålslärare i somaliska till Integrationsenheten, 75-100%

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Modersmålslärare i somaliska till Integrationsenheten, 75-100%

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss? 

Hos oss på Integrationsenheten kommer du bli en del av vårt viktiga gemensamma arbete med att främja elevers lärande, där varje individ stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. På Integrationsenheten arbetar modersmålslärare och studiehandledare. Vi har kontinuerliga träffar där du har stöd av kollegor med stor erfarenhet av vår verksamhet. Du kommer ingå i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor arbetar för både din och elevernas utveckling. 

Vill du vara med oss i vårt team och bidra till elevens utveckling? 

Arbetsuppgifter

Du ska i samarbete med hemmen och kollegorna arbeta för att främja elevers allsidiga personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare. 

Som modersmålslärare ska du arbeta aktivt för att eleverna utifrån uppställda mål ska nå så långt som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt. Du ska skapa undervisning som utifrån din tolkning och förståelse uppfyller målen och möter kraven i såväl skollag som läroplan. Som ämneskunnig ska du handleda och motivera elever samt planera och leda undervisningen utifrån varje elevs individuella behov. Du ska också bedöma, följa upp, dokumentera och betygsätta elevernas kunskapsutveckling. 

I rollen som modersmålslärare kommer du att arbeta med en hög grad av självständighet och ska fatta beslut inom de riktlinjer och mål som gäller. Som modersmålslärare är du verksam inom samtliga verksamhetsområden och arbetsleds av integrationsenhetschefen. 

Modersmålsundervisningen kan ske på en eller flera skolor och uppdraget innebär även arbete med studiehandledning. Undervisningen sker som närundervisning, ej distans. 
Som studiehandledare i somaliska arbetar du som elevstöd på en eller flera skolor. Elevstödet innefattar att elevens personliga utvecklig främjas och att deras självkänsla stärks. Du är stöd för elever i deras språkliga medvetenhet och kulturella faktorer och skillnader mellan det svenska språket och det somaliska språket. 

Du ansvarar för att eleven tar till sig skolarbetet och samtidigt utvecklas i sin flerspråkiga identitet och kompetens. Som studiehandledare ger du handledning utifrån kursplanen dels i somaliska men även i andra ämnen. Du ansvarar även för viss modersmålsundervisning. Tillsammans med andra lärare ansvarar du för att planera undervisningen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant ämneslärarexamen där ämnet modersmål ingår alternativt kunskaper i språket eller motsvarande utbildning. 
Du behärskar somaliska och det svenska språket. Det är meriterande om du har B-körkort. 

Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade förhållanden. Du uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ. 
Du har förmågan att följa instruktioner, procedurer, lagstadgade krav och policy samt förhålla dig till uppsatta tidsplaner. 

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar och där du som modersmålslärare/studiehandledare gör skillnad för våra elever. Du ingår i ett arbetslag med härliga kollegor. I rollen ges du möjlighet att utvecklas tillsammans med dina elever och med oss som arbetar på Integrationsenheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid
75-100%

Tillträde: 2023-08-08

Ansökan

Ansök senast: 2023-05-31

Referensnummer: C140922

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Elin Forsman
Enhetschef Integrationsenheten
010 - 234 60 64
elin.forsman@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
Anneli Sjöstrand
0730-73 43 80
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta var vi finns?  Se arbetsplatsen på karta här.

Dela detta jobb

Modersmålslärare i somaliska till Integrationsenheten, 75-100%

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning