skoljobb.se

Modersmålslärare i swahili

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-09-25

Ansök nu

Modersmålslärare i swahili

Centrum för flerspråkighet (CF) tar emot nyanlända barn och ungdomar från förskolan till gymnasiet, kartlägger och undervisar elever i grundskoleåldern samt organiserar modersmålsundervisning på grundskolan och gymnasieskolan. På CF ses flerspråkighet som en stor tillgång som öppnar nya dörrar och skapar förutsättningar för livslångt lärande. Flerspråkigheten är något att känna stolthet för. Centrum för flerspråkighet är beläget på Västra skolan.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för undervisningen i ämnet modersmål för elever i grundskolan och/eller gymnasieskolan. Det betyder bland annat att du planerar och genomför undervisning, arbetar med formativ bedömning och ansvarar för betygssättning. Studiehandledning på modersmålet samt del i kartläggningsarbete kan ingå i tjänsten. Samverkan med pedagoger på elevernas skolor och med modersmålslärare och övriga pedagoger på Centrum för flerspråkighet är en viktig del av arbetet. Undervisningen sker till stor del på elevernas skolor vilket betyder att du behöver ta dig med buss eller bil till de olika skolorna. Körkort och egen bil underlättar arbetet.

Vi söker dig som har goda kunskaper om skolans styrdokument, är insatt i aktuell forskning kring flerspråkighet, är intresserad av utveckling och som tycker att samverkan med andra är både roligt och utvecklande. Vi söker dig som i utvecklingsarbete kan bidra med analys och förslag på åtgärder både vad gäller det egna arbetet och verksamheten som helhet.

Tillräckliga kvalifikationer
Lärarexamen med behörighet att undervisa i ämnet modersmål, annan akademisk utbildning som kan anses lämplig för pedagogiskt arbete eller andra meriter som kan anses lämpliga.

Du har swahili som modersmål och goda kunskaper i svenska språket.

Personliga egenskaper
I rollen som modersmålslärare ställs krav på att du är flexibel, har god social förmåga men också kvalitetsmedveten. 
 

Meriterande kvalifikationer är:

- Erfarenhet av arbete som modersmålslärare.

- Erfarenhet från arbete i svensk skola.

- God kännedom om skolans styrdokument.

- Kunskap i andra språk än swahili och svenska.

Vi erbjuder
Tillsvidareanställning med start så snart som möjligt under höstterminen 2018. Tjänsten är på cirka 15 % om erforderliga beslut fattas. 
Kopior på betyg bifogas ansökan.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Christine Larsson eller Helen Ljungdahl, tf rektor 023-86690

Fackliga representanter

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, 023-863 36
Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund, 023-838 63 

Kontaktinformation
Katarina Tegmark, Rektor, KTE01@falun.se

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Dela detta jobb

Modersmålslärare i swahili

Falu kommun