skoljobb.se

logo

Modersmålslärare i turkiska till Språk- och mottagningsenheten

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-23

Ansök nu

Modersmålslärare i turkiska till Språk- och mottagningsenheten

Har du turkiska som modersmål samt erfarenhet av att undervisa i det turkiska språket? Har du  erfarenhet av studiehandledning och tycker att det är roligt? Vi söker dig som är en engagerad och relationsskapande modersmålslärare, studiehandledare eller lärare med språkinriktning. Tveka inte att söka den här tjänsten om beskrivningen stämmer in på dig!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande och självständigt arbete med möjlighet att påverka och utveckla dig i din roll som modersmålslärare och studiehandledare. 

Om oss

Språk-och mottagningsenheten tillhandahåller modersmålsundervisning och studiehandledning på cirka 40 språk till både kommunala och fristående skolor i Upplands Väsby kommun. Språk- och mottagningsenheten organiserar även mottagning av nyanlända elever från sexårsålder till gymnasieålder. Hos oss kommer du att tillhöra en heterogen arbetsgrupp med 40 engagerade pedagoger som ger dig möjlighet att samarbeta med andra och utvecklas i din roll som pedagog.

Om tjänsten

Som modersmålslärare ansvarar du för modersmålsundervisning och studiehandledning i kommunens skolor. I tjänsten ingår undervisning, bedömning och betygsättning utifrån kursplanen i ämnet modersmål. Utöver detta ingår även studiehandledning, att hjälpa och stötta eleverna i deras språk– och kunskapsutveckling i nära samarbete med elevernas övriga ämneslärare och mentorer i skolorna. Vi förutsätter att du möter elever utifrån deras individuella behov och förutsättningar.

Tjänsten är ambulerande vilket innebär att du pendlar och reser mellan olika arbetsplatser. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • En behörighet som modersmålslärare i turkiska

  • Flerårig erfarenhet av modersmålsundervisning och studiehandledning

  • En helhetssyn på elevens lärande och en nyfikenhet på att använda språkutvecklande arbetssätt. 

  • Goda kunskaper i svenska 

Du kommer att tillhöra en stor grupp vilket kräver god kommunikationsförmåga genom att lyssna in och samarbeta med andra. Samtidigt har du ett uppdrag där du arbetar självständigt vilket i sin tur kräver stort ansvarstagande, flexibilitet, kreativitet och öppenhet. För att lyckas i rollen krävs det kommunikation och samverkan med vårdnadshavare om elevernas språk-och kunskapsutveckling.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du planerar ditt arbete utifrån de riktlinjer som finns, både lokala och nationella. Du har lätt att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och trivs i ett arbete där samarbete är avgörande för resultat. Som modersmålslärare möts du dagligen av situationer där du behöver vara lösningsorienterad och kreativ. Du behöver vara självständig och tycka om att hitta goda lösningar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Dela detta jobb

logo
Modersmålslärare i turkiska till Språk- och mottagningsenheten

Upplands Väsby kommun