skoljobb.se

logga

Modersmålslärare och studiehandledare på BKS, lettiska och swahili

Ansök nu

Modersmålslärare och studiehandledare på BKS, lettiska och swahili

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Välkommen som modersmålslärare och studiehandledare i Norrtälje kommun!

Till höstterminen 2022 söker vi modersmålslärare/studiehandledare i varierande omfattning inom bosniska, kroatiska, serbiska, lettiska och swahili. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Arbetsbeskrivning 

Som medarbetare inom Modersmålsenheten i Norrtälje Kommun kommer du att ha ett omväxlande arbete. Vår verksamhet sträcker sig över hela kommunen och våra elever finns i alla skolformer.

Som modersmålslärare ansvarar du för att planera och genomföra undervisning i ditt modersmål i enlighet med gällande styrdokument inom grund- och gymnasieskolan. I arbetet ingår även bedömning och betygssättning.

Som studiehandledare stöttar du elever i de olika skolämnena på modersmålet. Du har ett nära samarbete med ämneslärarna och planerar och genomför studiehandledning utifrån elevens behov och i samråd med ämneslärare/mentor.

Till höstterminen 2022 söker vi modersmålslärare/studiehandledare i varierande omfattning inom följande språk:

  1. Bosniska, kroatiska och serbiska- 50% modersmål & studiehandledning

  2. Lettiska- 30% modersmål & studiehandledning(vikarie HT22)

  3. Swahili- 20% studiehandledning

Utmaningarna

Att jobba i Norrtälje kommun är att göra skillnad - för barn såväl som vuxna eller särskilt utsatta i samhället. Vi sätter invånaren främst och arbetar för allas lika värde! Hos oss har vi höga förväntningar! Här har vi nära till stor social gemenskap och det är enkelt att skapa goda relationer med såväl arbetskamrater som externa kontakter. Tillsammans skapar vi en utvecklande arbetsmiljö där medarbetarna får möjlighet till avancemang och utveckling.

Kvalifikationer

Modersmålslärare: Du har lärarutbildning och erfarenhet av modersmålsundervisning. Du har goda kunskaper i det språk som du ska undervisa i och du behärskar även svenska. Du är väl införstådd i det svenska skolsystemet och de styrdokument som gäller för grund- och gymnasieskolan. Som person är du flexibel och har lätt för att samarbeta med andra.

Studiehandledare på modersmålet: Du är insatt i de skolämnen som förekommer inom grund- och gymnasieskolan och du har goda kunskaper i såväl svenska som modersmålet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Din samarbetsförmåga är avgörande för att du ska trivas i rollen som studiehandledare.

Eftersom vi arbetar över hela kommunen så är körkort och tillgång till bil meriterande för samtliga tjänster.

Om arbetsplatsen

Sedan den 1 januari 2020 är Modersmålsenheten en del av Norrtälje Vuxenutbildning. Modersmålsenheten funktion är att samordna all modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål i kommunen, hela vägen från förskoleklass till vuxenutbildning.

Välkommen till oss!

Norrtälje Kommun är hjärtat i Roslagen. Här hittar du en idyllisk stadskärna, öppet landskap och en fantastisk skärgård. I Norrtälje finns 13 218 öar, 63 000 invånare och på sommaren blir vi dubbelt så många. Norrtälje ligger bara en timme från Stockholm City och det är nära till både Uppsala och Arlanda. Läs gärna mer om oss på www.norrtalje.se.

Anställningsform

Deltid- tidsbegränsad anställning

Tillträde datum 20220901 eller enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-07-25

Sista ansökningsdag:

2022-08-15

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Grundskollärare

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Enhetschef för Modersmålsenheten

Sabah Hamadi, sabah.hamadi2@norrtalje.se, 0176-715 25

Facklig representant Lärarförbundet

Maria Lindgren, maria.lindgren@norrtalje.se, 0176-71639

Dela detta jobb

logga
Modersmålslärare och studiehandledare på BKS, lettiska och swahili

Norrtälje kommun