skoljobb.se

Modersmålslärare/studiehandledare i polska

Företag Karlskoga kommun
Regioner
Utgår

2019-05-19

Ansök nu

Modersmålslärare/studiehandledare i polska

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande.

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Vi ansvarar för förskola, familjedaghem, öppen förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, fritidsgårdar samt vår lägeranläggning i Knapped.
Modersmålsenheten i Karlskoga ger undervisning i modersmål och studiehandledning på modersmålet i cirka tjugo språk och sysselsätter ungefär trettio modersmålslärare. Enhetens viktigaste uppdrag är att främja elevers utveckling av flerspråkighet. Modersmålsundervisningen bidrar till att stärka och utveckla elevernas språk. Studiehandledningen underlättar nyanlända elevers studier.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

ARBETSUPPGIFTER
Att ge undervisning i ämnet modersmål, polska samt ge studiehandledning på polska.
Samarbeta med ämneslärare kring studiehandledningen.
Tillsammans med övriga lärare inom modersmålsenheten utveckla såväl modersmålsundervisning som studiehandledning.
Ha kontinuerlig kontakt med vårdnadshavare.

Undervisningen kan vara förlagd till flera skolor inom grund- och gymnasieskolan.

KVALIFIKATIONER
Lärarlegitimation.
Polska som modersmål och goda kunskaper i svenska. Du har god kunskap om och ett stort engagemang för modersmålsundervisning och vill motivera och stimulera eleverna till att öka sina kunskaper i modersmålet.
Erfarenhet i yrket önskas.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Modersmålslärare/studiehandledare i polska

Karlskoga kommun