skoljobb.se

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Montessori Luleå finns på Bergviken, ett stenkast från Luleås stadskärna (läs mer om vackra Luleå på lulea.se). Skolan är en kommunal verksamhet med hela kommunen som upptagnings-område vilket innebär att vårdnadshavare aktivt söker vår skola för sina barn. Vi erbjuder skol-verksamhet från 6-16 år och vi har för närvarande 270 elever i skolan. Vi har mycket hög behörighet bland lärarna på skolan, och nu kan vi erbjuda en plats för just dig!

Montessoripedagogiken är sedan lång tid tillbaka en internationellt erkänd metod där man utgår från varje enskild individs inre drivkraft att lära sig nya saker. Alla elever ges tillfälle att ha inflytande över sitt lärande, de får träna sig i att göra bra val och att ta ansvar. Vårt mål är att varje elev ska bli sitt eget bästa. Lärarens roll är framför allt att handleda eleven i sitt lärande genom att inspirera och varsamt få eleven att ta steget vidare i kunskapsutvecklingen.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska tillsammans med lärare och fritidspedagoger arbeta riktat mot specifika elever under skoltid och på fritids under eftermiddagarna. Målsättningen med ditt arbete är att skapa en miljö som främjar trygghet, social medvetenhet och självständighet.

Din tjänst innebär att du:
• Bidrar till skolans pedagogiska idé.
• Arbetar i ett väl fungerande arbetslag där man tar hand om varandra och har högt i tak där du delar ansvaret med övriga för pedagogisk utveckling samt elevers kunskapsmässiga och sociala utveckling.
• Ansvar för att bedriva fritidshemsverksamhet vilket innebär att planera samt göra uppföljning-ar av verksamheten, både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag.
• För den som vill finns möjlighet att på arbetstid få läsa in montessoribehörighet, ett erbjudande - men inte ett måste.

KVALIFIKATIONER

Du har adekvat examen för tjänsten till exempel fritidspedagogutbildning, lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning.

Som person är du initiativrik, trygg i dig själv, har god empatisk förmåga samt har lätt för att förutse barns behov och även förändringar i behoven. Att vara strukturerad och arbeta utifrån givna rutiner ser vi som viktiga egenskaper. Du är flexibel och har stort tålamod.

Utöver detta ser vi att du:
• Vill och kan bidra till värdegrundsarbetet på skolan genom ett demokratiskt förhållningssätt som uppmuntrar till inflytande och samspel. Du är en god förebild för våra elever genom ditt bemötande av elever och personal i skolans alla aktiviteter.
• Har förmåga att stimulera och motivera elever till deltagande, utveckling och förbättrade resultat genom att ständigt söka nya vägar och lösningar.
• Du brinner för att utveckla pedagogiken och elevers lärande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och har du erfarenhet av Montessori är det meriterande.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Montessori i Luleå söker pedagog

Företag Luleå kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-27

Ansök nu

Dela detta jobb