skoljobb.se

Musiklärare åk 1-5 vt 2020

Regioner
Utgår

2019-11-18

Ansök nu

Musiklärare åk 1-5 vt 2020

 

Beskrivning
Sjöviksskolan är en skola i uppbyggnadsskede. I augusti 2019 flyttade vi in i vårt nya stora skolhus beläget vid Årstaberg. Just nu har vi förskoleklass till årskurs 5, men redan från och med höstterminen 2020 så kommer vi att börja bygga upp vårt högstadium. Vi är två- eller treparallelliga. Målet är att skolan ska vara en F-9-skola inom de närmaste åren. Nu under höstterminen har vi bara tillgång till halva vårt skolhus, men i december så får vi ta hela huset i besittning och då kommer vi att ha gott om plats och vår verksamhet i två hus, ett för lågstadiet och ett för mellan- och högstadium. För Sjöviksskolan är praktiskestetiska ämnen och metoder viktiga och vi hoppas kunna hitta goda samarbeten mellan praktiskestetiska och teoretiska ämnen i hela vår verksamhet. Nu när vi flyttar in i det nya huset så kommer vi behöva inreda och bygga upp musiksalen från början. En spännande utmaning! Idag består skolan av fem årskursvisa arbetslag där årskurs 4 och 5 utgör ett lag. Skolans ledning består av rektor, biträdande rektorer för lärarna respektive fritids, vi har en elevhälsogrupp med specialpedagoger och speciallärare, kurator, skolsköterska och psykolog. Under de kommande åren kommer vi att göra utvecklingsinsatser på både organisationsnivå och inom undervisningen. Så i vårt skolbyggande så handlar det om lokaler och material, om organisation och administration men också, förstås, om utveckling av undervisningen. Det är mycket på gång. Men att bygga en skola betyder att man inte har några färdiga svar utan att man behöver vara flexibel.
 

Arbetsuppgifter
Nu söker vi musiklärare som under vårterminen ska undervisa våra ettor, tvåor, treor, fyror och femmor i ämnet musik. Eftersom vi inte har haft någon musiksal under hösten så innebär vårterminen lite utav en nystart för musikundervisningen och därmed kan arbetsuppgifter kopplade till att bygga upp en musikinstitution och musiksal komma att bli aktuella.
 

Kvalifikationer

För att vara aktuell för den här tjänsten behöver du vara utbildad och legitimerad lärare i musik. Det är meriterande om du har undervisat på grundskolan tidigare. Men annan erfarenhet av arbete med undervisning eller arbete med barn och unga är också en merit. Du behöver ha erfarenhet av att ta ledarskap och kunna organisera och strukturera för en god undervisning. God samarbetsförmåga är ett måste och du behöver också vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift.När man arbetar på en skola i uppbyggnadsskede så behöver man ha ett stort mått av flexibilitet och man behöver kunna hantera oväntade situationer. Vi arbetar för att vara en trygg skola med goda strukturer men samtidigt bygger vi vår skola under pågående verksamhet vilket kan medföra att man många gånger får tänka om.


 

Dela detta jobb

Musiklärare åk 1-5 vt 2020

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen