skoljobb.se

Musiklärare med pianoprofil till Haninge Kulturskola

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-18

Ansök nu

Musiklärare med pianoprofil till Haninge Kulturskola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten

Haninge Kulturskola erbjuder musik, dans, konst, film och teater för barn och unga i kommunen. Musikundervisningen sker i kommunal regi medan kulturskolans andra aktörer har verksamhet i dans, teater, och film/media. Kulturskolans verksamhet omfattar 1200 elever varav drygt 800 deltar i musikundervisningen.

Kulturskolans olika verksamheter finns på flera platser i kommunen. Musikundervisningen sker både i egna lokaler i Brandbergen men också på bibliotek och i flera av kommunens skolor.

Ditt uppdrag 
Kulturskolan i Haninge vill stärka sin profil med en tjänst som ger stort utrymme för lärarens egen kreativitet. Nu söker vi en musiklärare med piano- och keyboardprofil 80% - 100% med bred kompetens inom instrumentalundervisning individuellt och i grupp, och allmän musikundervisning. Ditt uppdrag blir att undervisa barn och unga 6-19 år samt arbeta ämnesövergripande med ensembler och projekt. I tjänsten igår även förberedande musikundervisning i större grupp. En introduktionskurs till musikundervisning för barn i de lägre åldrarna planeras. Här tränas grundläggande musikaliska färdigheter, som förberedelser för vidare musikstudier i kulturskolan. Dessa kurser utformas och genomförs i nära samarbete med kolleger. Vi är även i startgroparna med en ensemblekurs för barn med särskilda behov.

Här finns kreativa kollegor som jobbar ensembleinriktat och över ämnesgränserna. Du kommer att ingå i ett arbetslag där i arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp elevernas kunskapsutveckling kontinuerligt i enlighet med kulturskolans styrdokument. Du ska ta aktivt del i kulturskolans utveckling och samarbeta med andra lärare i ämnesövergripande projekt. Visst arbete med samverkan inom kulturskolan är en del av uppdraget.

Dina kvalifikationer 
Högskoleexamen från musikhögskola med pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Din kompetens 
• Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande. 
• Ha bra förmåga att stimulera och motivera elever. 
• Ha god pedagogisk förmåga. Ha god samarbetsförmåga och ha en god förmåga att kommunicera med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. 
• Visa driv och engagemang till att utveckla såväl dina elever som din undervisning. 
• Vara kreativ och se möjligheter i elevens skapande. 
• Erfarenhet att arbeta med barn och ungdomar med särskilda behov är meriterande. 
• Datorvana, tekniska färdigheter och administrativ förmåga är meriterande. 
• Biinstrument gitarr eller annat instrument är meriterande
• Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Arbetsprov/Spelprov/Undervisningsprov kan förekomma.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

Musiklärare med pianoprofil till Haninge Kulturskola

Haninge kommun