skoljobb.se

NO-lärare 6 - 9 Observatorielundens skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-04-10

Ansök nu

NO-lärare 6 - 9 Observatorielundens skola

 

Observatorielundens skola är en F - 9 skola läsår 20/21. En stor skola om man tänker på att vi har våra stadier uppdelade på fyra adresser vid Odenplan, men vi är en liten skola om man tittar på antalet klasser. Vi är kvalitetsmedvetna och vill våra elever det absolut bästa. Vi har en personalstyrka på ca 80 personer, bestående av lärare, fritidshemspersonal, elevhälsa, serviceavdelning och skolledning. Vår vision: Observatorielundens skola är en skola för alla. Alla elever på Observatorielundens skola ska få en god och likvärdig utbildning. Alla elever ska få möjlighet att nå goda resultat och utveckla sin fulla potential. Alla elever ska behandlas jämlikt och få det stöd de behöver för att lyckas väl.
Som medarbetare på Observatorielundens skola får du vara med och forma en skola som växer. Vi värdesätter positiva och engagerade medarbetare med driv som vill påverka och utveckla verksamheten. För oss är delaktighet, inflytande och ansvar av yttersta vikt.

Arbetsplatsbeskrivning                     

Observatorielundens skola är en kommunal skola med cirka 500 elever, centralt belägen vid Odenplan, Observatorielundens park och Stockholms stadsbibliotek. Skolan startade 2014 och har expanderat varje år. 2018 öppnade vi nya och modernt utrustade lokaler för vårt högstadium. 
Våra skickliga medarbetare strävar hela tiden efter att skolans elever ska ha så goda förutsättningar som möjligt och nå så långt som möjligt. Vi skruvar ständigt på kvaliteten och gör vår yttersta för att utveckla verksamheten och förbättra lärmiljöerna. Våra elever lär sig tidigt att olikheter berikar och att alla människor har lika värde. Detta ökar deras möjligheter till ett meningsfullt liv där de som vuxna kan fungera i ett demokratiskt samhälle där varje individ, oavsett olikhet eller likhet är viktig och har sin funktion. Skolan ska uppfattas som en trygg plats som präglas av en gemensam värdegrund om alla människors lika värde. 


Arbetsbeskrivning

Vi är en skola med högt söktryck och drivna medarbetare. Vi står för trygga elever med struktur och ordning i fokus. Vi arbetar digitaliserat i kommunikationen med elever och vårdnadshavare. Vi förväntar oss att alla medarbetare är delaktiga och bidrar med positiv energi och sin kompetens i de olika delarna som ingår i skolan såsom i undervisningen som i möten och olika konferenser med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du ska kunna undervisa och vara legitimerad för undervisning i årskurs 6-9 i NO/Tk. 

Det finns goda möjligheter till samarbete med kollegor inom såväl som utanför dina ämnen.
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare, behörig för årskurserna och i ditt ämne och ett kompletterande till. Du ska även ha kompetens i digitala verktyg inom skolans värld och vara en van användare.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Är du lyhörd, tydlig och lösningsfokuserad? Har du goda kunskaper inom, betyg och bedömning samt stor förtrogenhet med skolans styrdokument? Är du stabil, strukturerad och driven? Då är du kanske den vi söker!
Det är också viktigt att du har lätt att bygga relationer, att du har paraplyseende och att du är bra på att arbeta i grupp såväl som självständigt

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Dela detta jobb

NO-lärare 6 - 9 Observatorielundens skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen