skoljobb.se

Nösnäsgymnasiet söker lärare i Företagsekonomi och Juridik

Regioner
Utgår

2020-07-09

Ansök nu

Nösnäsgymnasiet söker lärare i Företagsekonomi och Juridik

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, särskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Nösnäsgymnasiet är en skola med stort utbildningsutbud, många möjligheter, kompetens och engagemang. Vi erbjuder en blandning av högskoleförberedande program, yrkes- och introduktionsprogram samt lärlingsutbildning och gymnasiesärskola. Nösnäsgymnasiet har en positiv utveckling med attraktiva utbildningar och ett ökande elevunderlag. 2017 fick vårt Teknikcollege Göteborgsregionens utmärkelse för Bästa samverkan mellan skola och arbetsliv och 2019 vann Nösnäsgymnasiet titeln Årets UF-skola. Den vackra miljön runt skolan med lummig grönska och utsikt över Hakefjorden är inspirerande. I skolans centrala delar ligger servicecenter, café och vårt bibliotek som i fem år i rad fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass. I nära anslutning till skolan ligger nybyggda Stenungsund Arena som är kommunens största motionsanläggning med bl.a. ishall och simhall. Det är också här som våra sex idrottsinriktningar bedrivs.
Nösnäsgymnasiets mål är att elever, personal, vårdnadshavare och besökare skall uppleva skolan som en välkomnande och trygg plats att vistas på. En del i vårt trygghetsarbete är att elever och personal har försetts med ID/passerkort till skolan.

Besök oss gärna på:
www.stenungsund.se/nosnasgymnasiet

För mer information: http://www.stenungsund.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill vara med och skapa en av Västsveriges bästa gymnasieskolor!
Ditt huvudsakliga uppdrag blir att undervisa och planera undervisning i företagsekonomi och juridik. Har du behörighet i ytterligare ämnen så är det meriterande. Du kommer att tillhöra EK-arbetslaget på skolenhet 3 som omfattar programmen EK, NA, HA och HT. På enheten finns ett stort engagemang och utvecklingsfokus. Arbetet bedrivs i arbetslag och i nära samarbete med skolans elevhälsoteam och övriga lärare på skolan. Som mentor kommer du att ansvara för att uppmärksamma frånvaro, social situation och studieresultat för dina elever. Mentorskapet innebär också att tillsammans med vårdnadshavare, berörda lärare och elever vara ett stöd och skapa en skolsituation som möjliggör för eleverna att nå målen.

Vi erbjuder
- En kommun som är på frammarsch och växer.
- En arbetsplats som präglas av högt i tak, en omvittnad trivsel och välkomnande atmosfär.
- Ett kollegium där du både kan inspirera och inspireras.
- Härliga elever som ständigt utmanar oss att bli bättre.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig att undervisa i företagsekonomi och juridik. Skulle du vara behörig i endast ett av dessa ämnen så kan du ändå vara intressant för oss.
Vi vill att du:
- tycker om att arbeta tillsammans med kollegor och skolledning i ett öppet och nära samarbete mot gemensamma mål.
- gillar att driva och delta i skolutveckling.
- möter alla elever utifrån deras individuella förutsättningar.
- har förmåga att skapa långvariga och goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.
- vill vara med och utveckla vårt arbete med Ung Företagsamhet.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Intervjuer kan komma att ske löpande. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Omfattning 60-100% beroende på din behörighet.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-07-09

Arbetsgivarens referensnummer: A963824

Upplysningar lämnas av:

Josefin Meral
Rektor enhet 3
Telefon: 0303-738173
E-post: josefin.meral@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
Magnus Dahlén
LR
Telefon: 0303-730052
E-post: magnus.dahlen@ stenungsund.se

Martin Eriksson
Lärarförbundet
Telefon: 0303-738482
E-post: martin.eriksson@ stenungsund.se

Dela detta jobb

Nösnäsgymnasiet söker lärare i Företagsekonomi och Juridik

Stenungsunds kommun