skoljobb.se

Nösnäsgymnasiet söker lärare i Samhällskunskap, Historia, Religion till IM

Regioner
Utgår

2021-12-19

Ansök nu

Nösnäsgymnasiet söker lärare i Samhällskunskap, Historia, Religion till IM

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund, som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte, samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Kommunen värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Utbildningen ska därför utgå från vad som bedöms vara barnets bästa. Vi utbildar världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning.

Nösnäsgymnasiet är en skola med stort utbildningsutbud, många möjligheter, kompetens och engagemang. Vi erbjuder en blandning av högskoleförberedande program, yrkes- och introduktionsprogram samt lärlingsutbildning och gymnasiesärskola. Nösnäsgymnasiet har en positiv utveckling med attraktiva utbildningar och ökande elevunderlag och skolan har under de senaste åren vunnit en rad utmärkelser och priser. 2019 vann Nösnäsgymnasiet titeln Årets UF-skola och vårt Teknikcollege har nyligen fått pris för Bästa lärarlag. Den vackra miljön runt skolan med lummig grönska och utsikt över Hakefjorden är inspirerande. I skolans centrala delar ligger servicecenter, café och vårt bibliotek som i sex år i rad fått utmärkelsen "Skolbibliotek i världsklass". Vi är också en Amnestyskola. I nära anslutning till skolan ligger nyrenoverade Stenungsund Arena som är kommunens största motionsanläggning med bl.a. ishall och simhall. Det är också här som våra sex idrottsinriktningar bedrivs.

På Nösnäsgymnasiet tänker vi utanför boxen, vi öppnar dörrarna och tar in inspiration utifrån. Men vi tittar också inåt och försöker hitta det som driver varje individ. Tillsammans hittar vi vägen framåt.
Nösnäsgymnasiet - öppet för verkligt lärande
Besök oss gärna på www.stenungsund.se/nosnasgymnasiet

För mer information: http://www.stenungsund.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu dig som vill vara med och bidra med din kompetens och engagemang! Ditt huvudsakliga uppdrag blir att undervisa och planera undervisning i samhällskunskap, historia och religion på Introduktionsprogrammet. Du kommer att tillhöra skolenhet 5 som även omfattar Gymnasiesärskolan. På enheten finns ett stort engagemang och utvecklingsfokus. Arbetet bedrivs i arbetslag och i nära samarbete med skolans elevhälsoteam och övriga lärare på skolan. Som mentor kommer du att ansvara för att uppmärksamma frånvaro, social situation och studieresultat för dina elever. Mentorskapet innebär också att tillsammans med vårdnadshavare, berörda lärare och övrig personal på skolan vara ett stöd och skapa en skolsituation som möjliggör för eleverna att nå målen.
Vi erbjuder
- En kommun som är på frammarsch och växer.
- En arbetsplats som präglas av högt i tak, en omvittnad trivsel och välkomnande atmosfär.
- Ett kollegium där du både kan inspirera och inspireras.
- Härliga elever som ständigt utmanar oss att bli bättre.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig att undervisa i samhällskunskap, historia och religion på grundskole- och gymnasienivå.
Vi vill att du:
- tycker om att arbeta tillsammans med kollegor och skolledning i ett öppet och nära samarbete mot gemensamma mål.
- gillar att driva och delta i skolutveckling.
- möter alla elever utifrån deras individuella förutsättningar.
- har förmåga att skapa långvariga och goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Intervjuer kan komma att ske löpande. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2022-03-01
Tidsbegränsat till: 2022-06-17
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-12-19

Arbetsgivarens referensnummer: A1063492

 

Dela detta jobb

Nösnäsgymnasiet söker lärare i Samhällskunskap, Historia, Religion till IM

Stenungsunds kommun