skoljobb.se

Nu söker vi fler förskollärare till vårat område.

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-19

Ansök nu

Nu söker vi fler förskollärare till vårat område.

Förskolorna i Bojsenburg ligger i ett mångkulturellt område precis utanför stadskärnan i Falun. Vi arbetar aktivt utifrån utgångspunkten att samhällets mångfald utgör en tillgång som berikar alla. Vi utvecklar ständigt våra lärmiljöer, våra metoder och vårt arbetssätt för att skapa de bästa förutsättningarna för alla barns utveckling och lärande.   
På förskolorna Jungfrun och Karlberg arbetar vi med fem barngrupper på vardera förskolan. Förskolan Hellbergs väg är nyöppnad och har i dagsläget tre avdelningar och där kommer vi att öppna en fjärde avdelning. 

Vi har en verksamhetsutvecklare nära knuten till våra förskolor  som arbetar tillsammans med pedagogerna för att ständigt utveckla våra lärmiljöer, våra metoder och vårt arbetssätt för att skapa de bästa förutsättningarna för alla barns utveckling och lärande.  

Vi har även ett nära samarbete med specialpedagog kopplad till förskolorna och Falu Förskolas lektor erbjuder våra pedagoger kompetensutveckling i olika forum, vi håller oss på så sätt uppdaterade inom den senaste forskningen rörande förskolans utveckling.

Vi söker nu nya medarbetare som vill vara med och utveckla våra förskolor tillsammans med övriga pedagoger, verksamhetsutvecklare, förskolechef och biträdande förskolechef.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare har du ett förtydligat ansvar gällande planering, uppföljning, utvärdering och utveckling av verksamheten på avdelningen. Detta arbete görs tillsammans och i nära samarbete med övriga pedagoger. 
Som förskollärare arbetar du medvetet och systematiskt utifrån barnens behov, nyfikenhet och intresse för att våra kompetenta barn ska få en trygg, rolig och lärorik förskola. 
Som förskollärare arbetar du aktivt med att utveckla den pedagogiska miljön så att den är tydlig, tillgänglig och inspirerar barnen samt bidrar till barnens utveckling. Du är även en aktiv och medverkande pedagog i barnens lärande.

Kvalifikationer

-utbildad förskollärare med legitimation. 

Personliga egenskaper

Du har ett gediget intresse av att arbeta med lärmiljöer och metoder för att skapa de bästa förutsättningarna för alla barn på förskolan gällande undervisning, utveckling och lärande. Du kan arbeta aktivt utifrån utgångspunkten att samhällets mångfald utgör en tillgång som berikar alla. Vidare är du flexibel, kreativ och initiativrik. Du har även lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt har förmågan att bygga förtroendefulla relationer med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du har god förmåga att göra dig väl förstådd i det svenska språket, både i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer
 - kunskap om hur man synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation.                                                                                                     - utbildning i ICDP- vägledande samspel.                                                                                                     
 - erfarenhet av att arbeta utifrån ett interkulturellt arbetssätt/förhållningssätt.          
 - erfarenhet av att arbeta med tecken som stöd.
 - erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg.   
 - utbildad eller vill utbilda dig till VFU-handledare.        

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställningar på heltid med tillträde efter överenskommelse. Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

  Upplysningar
  Christina Skogkvist, förskolechef tel. 023-862 31, mail: christina.skogkvist@falun.se
  Malin Clarström, biträdande förskolechef tel. 023-867 31, mail: malin.clarstrom@falun.se

  Fackliga företrädare
  Lärarförbundet: Catarina Gehlin 023-864 96

Dela detta jobb

Nu söker vi fler förskollärare till vårat område.

Falu kommun