skoljobb.se

Om tjänsten

Du gör skillnad! Bäckaslövsskolans rektor har driv och engagemang, så om du är en person som vågar utmana och har idéer och drivkraften att förändra - då är vi skolan för dig! Som rektor har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet. Du leder och utvecklar skolan tillsammans med skolans biträdande rektor och ledningsgrupp samt leder skolans elevhälsoteam. Bäckaslöv skola ligger mitt i centrala Växjö med närhet till stationen som ger goda pendlingsmöjligheter. Vi är en tvåparallellig F-6 skola med tillhörande fritidshem och har ca 290 elever. Skolan har en fantastisk utemiljö, en närhet till naturområden, idrottsanläggningar, konserthus och teater. Kreativitet, engagemang, nyfikenhet och trygghet är viktigt för oss inom våra verksamheter, vilket gör att du arbetar aktivt med att skapa goda relationer, god arbetsmiljö och skapa vi-känsla. Du bidrar till en god föräldrasamverkan. Som rektor ingår du i ett team med hela verksamhetsformens övriga rektorer, där du bidrar aktivt med både dina kunskaper och ditt eget lärande. Till din hjälp har du även stödfunktioner såsom HR-konsult, verksamhets controller, administratör och samordnare.

Din profil

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen gedigen erfarenhet av pedagogiskt arbete, gärna inom grundskola. Du har också erfarenhet av att driva skolutveckling och att arbeta systematiskt med kvalitetsarbete, och har en klar idé om ett pedagogiskt ledarskap som främjar elevers lärande och utveckling. Vi ser gärna att du även har tidigare chefserfarenhet och ser positivt på om du har genomgått den statliga rektorsutbildningen. Du är målfokuserad, flexibel och strukturerad och har förmågan att uppmärksamma/förutse problem och hitta effektiva lösningar. Du vill leda utifrån tillitsbaserat ledarskap och skapa goda relationer för bra samarbete med både medarbetare och vårdnadshavare för att nå önskvärda resultat. Du är bra på att kommunicera och är en tydlig, lyhörd och coachande ledare som gör medarbetarna delaktiga i arbetet att nå verksamhetens mål. Du har ett salutogent förhållningssätt en god förmåga att leda elevhälsans arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är samarbetsvillig, har lätt för att kommunicera och skapa engagemang och motivation.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

 

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2023-03-26

Referensnummer

Rece 5/23

Kontakt

Jessica Jönsson

Biträdande verksamhetschef

0470-43765

Fackliga företrädare

Facklig företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter

0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Nu söker vi rektor till Bäckaslövskolan

Företag Växjö kommun
Regioner
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Dela detta jobb