skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma framtidens medborgare i ett ”smartare” Stockholm. Nya Elementar är en kommunal F-9 skola som ligger i Bromma. Närheten till naturen och stadens centrum gör skolans läge mycket attraktivt. 1999 öppnade Nya Elementar upp dörrarna för en verksamhet i en nyrenoverad funkisskola. Här ges eleverna likvärdig tillgång till IT och därmed bättre möjlighet till kunskap som förbereder dem till det digitaliserade samhället. Vår verksamhet består av F-9 grundskola och grundsärskolan. Till nästa läsår tar vi även över vår grannskola, Bromma Kyrkskola.

Nya Elementars vision är att: "På Nya Elementar utvecklar du förmågor som stärker dig som individ så att du kan vara medskapare till en hållbar värld."

För att bättre kunna utnyttja digitaliseringens möjligheter i undervisning och administration så har vi på Nya Elementar sett till att vi har likvärdig tillgång till digitala verktyg och insatser för kompetensutveckling för elever och personal. Genom att:

- bygga ut skolans infrastruktur t.ex. genom en dubblering av accesspunkter i våra lokaler

- en iPad / elev

- erbjuda kollegialt lärande för all personal i stora som små sammanhang, men alltid med elevernas lärande i fokus.

Med syfte att nå en högre måluppfyllelse hos elever och särskilt gynna elever i behov av särskilt stöd. På Nya Elementar tillhör alla medarbetare ett arbetslag. Vår styrka är vårt arbetslagsöverskridande kollegiala lärande. På skolan finns flera skolutvecklingsgrupper (t.ex. IKT, FoU-projekt) som driver det kollegiala lärande genom att organiserar föreläsningar, workshops, teachmeets mm. för skolans personal.

Vi söker dig som är utbildad lärare mot fritidshemmet/fritidspedagog för att undervisa enligt Fritidshemmets läroplan och vill arbeta utifrån ett tydligt elevfokus, har en generös inställning till det kollegiala lärandet och ett stark intresse för ett datalogiskt tänkande dvs handleda eleverna så att de kan använda sin dator/iPad som en resurs för att nå ännu högre kunskapsutveckling då de arbetar med skolarbete. Egenskaper som är meriterande är samarbetsförmåga, tydligt ledarskap, initiativförmåga, förändringsbenägenhet, helhetstänkande och intresse för det datalogiska tänkandet. Som lärare mot fritidshemmet/fritidspedagog på Nya Elementar/Bromma Kyrkskola ska du vara en tydlig ledare i fritidshemmet, ha en förmåga att skapa ett bra klimat samt ha en utvecklingsbenägen syn på heldagslärandet där du lyckas få med dig eleverna.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är lärare i fritidshem/ fritidspedagog och vill vara med och utveckla verksamheten på fritids för våra elever i åk F-2 på Bromma Kyrkskola. Uppdraget innebär att komplettera lärandet i grundskolan, planera och hålla fritidsaktiviteter samt stödja elevernas sociala och allmänna utveckling. Du kommer att arbeta för att stimulera elevernas utveckling och lärande under hela dagen samt erbjuda en meningsfull fritid. Du kommer att ingå i ett arbetslag med 8 andra kollegor (lärare, förskollärare, barnskötare och fritidslärare) som tillsammans ansvarar för eleverna i årskurs F-2 (ca 80 elever).

Kvalifikationer

Egenskaper som är meriterande är samarbetsförmåga, initiativförmåga, förändringsbenägenhet, helhetstänkande och intresse för det datalogiska tänkandet. 

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    9 augusti 2019
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2168
Kontakt    
Sara Elvermåhr, 08-50841266
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Nya Elementar/Bromma Kyrkskola söker Lärare mot fritidshem åkF-2

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Dela detta jobb