skoljobb.se

Nya Elementar söker en skolsekreterare med känsla för service

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-18

Ansök nu

Nya Elementar söker en skolsekreterare med känsla för service

 

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. I våra skolor ska varje elev få möjligheten att nå toppen av sin potential.

Nya Elementar är en kommunal F-9 skola som ligger i Bromma. Idag går det ca 1150 elever på skolan, som renoverades 1999 och under kommande läsår kommer att byggas ut för att kunna ta emot fler elever. Närheten till naturen och stadens centrum gör skolans läge mycket attraktivt. Vår verksamhet består av F-9 grundskola och grundsärskola. Nya Elementars vision är: "På Nya Elementar utvecklar du förmågor som stärker dig som individ så att du kan vara medskapare till en hållbar värld".

Här kan du läsa mer: http://nyaelementar.se

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu en driven person som vill axla rollen som skolsekreterare. Som skolsekreterare är du verksamhetens ansikte utåt för föräldrar, barn/elever och medarbetare. Du kommer att arbeta för att den dagliga driften av förskolan och skolan sker så smidigt som möjligt. Du kommer att ha både fasta och varierande arbetsuppgifter vilket gör att det är bra om du är van vid att ha ett mångfasetterat arbete och trivs med det. I tjänsten ingår bland annat statistik, betygshantering, modersmålshantering, personaladministration, frånvarorapportering, in- och utskrivning av barn och elever, vikariehantering, diarieföring, arkivering, bibliotek och andra för arbetet förekommande arbetsuppgifter. I tjänsten kan även visst ekonomiarbete ingå, t.ex löner och fakturahantering, beroende av den sökandes kvalifikationer.  Tillsammans med administrativchef, IT och vaktmästeri fungerar skolsekreteraren som en servicefunktion till den pedagogiska verksamheten. Arbetsbelastningen varierar under året varför det är bra om du är stresstålig och på egen hand vågar och klarar av att prioritera dina arbetsuppgifter vid behov. Som skolsekreterare arbetar du nära administrativ chef och övriga medlemmar i skolledningen. System som dagligen används är: Skolplattformen, Lisa, Agresso och Microsoft Office 365. Liksom all personal på skolan arbetar du utifrån läroplanens kapitel 1 och 2 och utgör en pedagogisk resurs för våra barn och elever bland annat genom att aktivt arbeta för en trygg och säker miljö i nära samarbete med övrig pedagogisk personal.

Dina kompetenser och erfarenheter

För att vara framgångsrik i rollen som skolsekreterare ser vi att du:

  • har gymnasieutbildning 
  • är noggrann och strukturerad
  • några års relevant arbetslivserfarenhet inom kommunal verksamhet
  • trivs i en administrativ roll med många kontaktytor
  • har lätt att skapa goda relationer med barn/elever, medarbetare och vårdnadshavare
  • motiveras av att jobba serviceinriktat

Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration, personal eller offentlig förvaltning. Vi ser det även som meriterande om du har tidigare erfarenheter av att arbeta med administrativa arbetsuppgifter på en skola.

Under perioder innebär arbetet ett högt tempo vilket betyder att du behöver ha en förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter, kunna hantera en hög arbetsbelastning, självständigt lösa arbetsuppgifter och vara stresstålig. Det är viktigt att du är självgående i ditt arbete och fullföljer arbetsuppgifter. Du kan arbeta självständigt men har även lätt för att samarbeta då skolsekreteraren, IT och vaktmästeri arbetar tätt ihop för hela verksamhetens bästa. Då uppdraget innebär mycket kontakt både internt och externt är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi lägger vid den här rekryteringen stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Dela detta jobb

Nya Elementar söker en skolsekreterare med känsla för service

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen