skoljobb.se

Nya Stenungskolan åk 7-9 – söker dig lärare i svenska och annat ämne

Regioner
Utgår

2022-06-26

Ansök nu

Nya Stenungskolan åk 7-9 – söker dig lärare i svenska och annat ämne

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 500 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Stenungskolan är en grundskola för årskurs 7 - 9 med ca 450 elever. Skolan är centralt belägen mitt i Stenungsund med närhet till service, affärer och allmänna kommunikationer. Stenungskolan eftersträvar att vara en trygg och lärande miljö där vi trivs tillsammans och utbildas till världsmedborgare som står rustade för nutidens och framtidens utmaningar.

Inför läsåret 21/22 så förändrade vi schemaorganisationen och fortsätter bygga om a-lagsstrukturen. Arbetslagen blir fler i antal och med färre medlemmar i. Vi har arbetat fram en ny schemaorganisation där modellen med temadag (ämnesinriktad dag) finns på schemat en gång per vecka för varje årskurs. Detta för att öka möjligheter till variation i undervisningen, men också för att öka möjligheterna till samarbete mellan lärarna. Undervisningen kommer att ske enligt schema i 7 veckors-perioder, där varje 6 veckors period följs av en fokusvecka. Fokusveckan är till för att reflektera över undervisningen och elevers lärande. Under fokusveckan ska förutsättningar ges till mer resursstöd för elever som behöver det och mer fördjupningsarbete i utvalda ämnen för elever som önskar det. Ämnesövergripande arbeten kan också genomföras under dessa veckor. Utöver detta så har vi under flera år varit en läsande skola med läsning på schemat 3 skoldagar för varje elev. Vi eftersträvar också att införa mer rörelse på schemat för eleverna på skolan.

Stenungskolan håller också på att förbereda och organisera sig för en flytt av verksamheten till en helt ny 7-9 skola på Hallerna augusti 2023. Byggnationen av den nya skolan pågår för fullt. Vill du vara med och fortsätta utveckla skolan vidare mot en organisation och med nya lokaler i toppklass så är du rätt person för uppdraget.

Arbetsuppgifter:

Undervisning främst i svenska i åk 9. Du kommer att arbeta med planering, genomförande, och bedömning av undervisning och du kommer vara mentor för en grupp elever. På skolan arbetar vi systematiskt med värdegrundsarbete utifrån läroplanen Lgr22.

Som lärare hos oss kommer du att ingå i ett arbetslag där du tillsammans med kollegor bidrar till skolans utveckling, samt där ni tillsammans strävar efter att utvecklas och nå uppsatta mål. Du kommer även ingå i en ämnesgrupp som träffas regelbundet, tre av fyra torsdagskonferenser i månaden, där ni gemensamt utvecklar undervisningen utifrån kartlagda behov.

Du differentierar din undervisning och skapar tillgängliga lärmiljöer för gruppen så att alla elever lär och utvecklas. Att arbeta som lärare handlar om att ständigt utvecklas utifrån de elever vi möter. Du ska ha en god pedagogisk kompetens samt vara väl förtrogen med grundskolans styrdokument.

Kvalifikationer:

Vi söker en legitimerad lärare i svenska och annat ämne, som är en stark pedagogisk ledare och som brinner för utveckling av undervisning. Har du ännu inte fått din legitimation är du givetvis också välkommen att söka.

Du ska ha ett arbetssätt där elevinflytande och flexibilitet är en naturlig del. Du är en god ledare i klassrummet med tydlighet i kommunikation, mål och resultat. Du har egenskaper som innefattar både struktur och kreativitet.

Stor vikt läggs vid personligt lämplighet och förmåga att bygga goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll och att du är tydlig gentemot elever, föräldrar och kollegor.

Vi erbjuder:
Ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar. En hälsofrämjande arbetsmiljö och samarbete med kompetenta kollegor, samt en stor arbetsgivares bredd och utvecklingsmöjligheter.

Utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt, detta och lärarlegitimation ska tas med redan till första intervjun.
Länk till ansökan om utdrag ur belastningsregister hittar du nedan:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 12 aug 2022 eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske kontinuerligt under ansökningsperioden, så välkommen med din ansökan redan idag.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-06-26

Arbetsgivarens referensnummer: A1133891

Upplysningar lämnas av:

Mattias Berntsson
Rektor
Telefon: 0303-732604
E-post: mattias.berntsson@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Dela detta jobb

Nya Stenungskolan åk 7-9 – söker dig lärare i svenska och annat ämne

Stenungsunds kommun