skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Långbrodalsskolan är belägen i natursköna Älvsjö med nära till vatten och skog. Skolan är en F-6 skola med ca 600 elever. Arbetslagen är indelade i arbetslag i varje årskurs där både lärare och fritidspersonal ingår. Skolans fokusområden för fritidshemmet är trygghet, rörelse, rekreation och vila samt att synliggöra läroprocesserna för eleverna. Fritidshemmet arbetar nu med en fördjupning i Lgr11, kap 4 för att skapa en gemensam grund för uppdraget och en likvärdig verksamhet. Vi arbetar med pedagogiska planeringar för att kvalitetssäkra vår verksamhet och skapa en samverkan mellan skola och fritidshemmet.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare bidrar du till att vardagen på skolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på elevens delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på skolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och för hela elevgruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt skolans läroplan och verksamhetsmål. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. Du bidrar även vid föräldramöten och utvecklingssamtal. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, elevfokuserad och serviceinriktad.

Kvalifikationer

Du ska ha en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som barnskötare och vana att dokumentera. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt elevfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela skolan och enheten. Du samverkar med elever, kollegor och vårdnadshavare på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 5 november 2018
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Älvsjö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6544
Kontakt
  • Stina Karlsson, 0761 - 22 18 03
  • Silvana Carinci, 0850821802
Facklig företrädare
  • Malin Appelqvist, 0850833657
Publicerat 2018-10-11
Sista ansökningsdag 2018-10-25

Nyfiken och engagerad barnskötare till Långbrodalsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-25

Ansök nu

Dela detta jobb