skoljobb.se

Ockelbo kommun söker Rektor till Förskolan

Ansök nu

Ockelbo kommun söker Rektor till Förskolan

Om arbetsplatsen

Ockelbo kommun är en Plats att växa och vi som arbetar här värnar om våra medborgare och att ständigt utveckla kommunen. Vår vision är att vara en attraktiv arbetsgivare och att vi som arbetar här är stolta och engagerade i våra arbeten. En viktig framgångsfaktor tror vi är att skapa samma möjligheter att växa för våra medarbetare som för våra medborgare och i vår lilla kommun med ca. 500 medarbetare finns det möjligheter att göra skillnad på riktigt! Här arbetar alla verksamheter i närhet till varandra och med korta beslutsvägar blir delaktighet och möjlighet att påverka en naturlig del i vardagen.

Vi erbjuder alla våra månadsanställda medarbetare olika förmåner bl.a. möjlighet att semesterdagsväxla så beroende på ålder kan du ha upp emot 37 semesterdagar på ett år. Vi har även 2 000 kr i friskvårdsbidrag varje år samt tillgång till Falck Personalstöd. För oss är det också viktigt att alla medarbetare har möjlighet att kunna förena arbetsliv med privatliv.

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du är med och utvecklar vår kommun tillsammans med oss? Vi söker nu en rektor till Ockelbo kommuns Förskola.

Arbetsuppgifter

I Ockelbo kommuns regi är det fem förskolor, varav två är placerade i centrala Ockelbo, Wij och Stenhuggarens förskola och tre är placerade i byarna, Jädraås, Lingbo och Åmot. Ansvaret för kommunens förskolor fördelas mellan två rektorer. I Ockelbo kommun finns även Öppna förskolan.

Som rektor ingår du i förskolans ledningsgrupp och du kommer arbeta i nära samarbete med rektorskollega utifrån förskolans styrdokument för att skapa de bästa förutsättningarna för barns utveckling och lärande. Du kommer även ingå i Förvaltningens ledningsgrupp samt i ledningsgrupp med grundskolans rektorer.

Tjänsten som rektor innebär bland annat ansvar för verksamhet, utveckling, personal och arbetsmiljö. En viktig del i ditt arbete är att tillsammans med dina medarbetare driva och följa upp det systematiskt kvalitetsarbete i förskolan. I din roll ansvarar du även för förskolans vikarieanskaffning.

Kvalifikationer

För att lyckas i uppdraget som rektor för förskolan ser vi att du har en pedagogisk utbildning på högskolenivå i grunden samt flerårig erfarenhet av arbete inom förskolan. Vi ser det som meriterande med erfarenhet som skolledare.

Du har förmåga att skapa goda och hållbara relationer. Du ser det som en självklarhet och lägger stor vikt vid ett gott samarbete, både med kollegor och medarbetare samt med vårdnadshavare.

Du har ett intresse för kvalitetsarbete och förstår vikten av att följa upp verksamheten med fokus på mål, resultat och kvalitet. Du har ett positivt förhållningssätt och har förmåga att engagera och leda andra framåt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där ansvarskänsla, flexibilitet, lösningsfokus och god social kompetens är viktiga förutsättningar för att lyckas med uppdraget.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2022-08-14

Referensnummer:   C93816

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Malin Larsson
Förvaltningschef Utbildnings- och kulturförvaltningen
malin.larsson@ockelbo.se

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Bor du utanför Ockelbo?
Det är närmare än du tror; med X-trafik tar det 22 minuter från Gävle, 35 minuter från Sandviken och 35 minuter från Bollnäs att komma hit.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Ockelbo kommun söker Rektor till Förskolan

Ockelbo kommun