skoljobb.se

Områdeschefer till grundskolan

Företag Luleå kommun
Regioner
Utgår

2018-08-12

Ansök nu

Områdeschefer till grundskolan

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Tänker du som oss, att med hjärtat hos varje barn utvecklar vi tron på framtiden? Vill du vara en nyckelspelare i ett team som har elevernas bästa för sina ögon och som kan skapa förutsättningar för skolorna att nå 100%? Då är det dig som vi söker! Ta chansen och sök en av tre nya tjänster inom grundskolan när vi förändrar organisationen och inrättar områdeschefer som leder rektorernas arbete.

Arbetsuppgifter

Grundskolan i Luleå är indelad i nio geografiska upptagningsområden. Uppdragen som områdeschefer innebär att ansvara för vardera tre geografiska upptagningsområden. Områdeschef är direkt underställd verksamhetschefen för grundskolan och är en del av grundskolans ledningsgrupp.

Som områdeschef skapar du gemensamt likvärdiga förutsättningar för skolornas framgång. Du stärker professionerna genom att leda rektorers kollegiala lärande. I uppdraget ingår även att analysera sambanden mellan metoder, elevers lärande och skolornas resultat.

En tillgänglig utbildning ger bättre förutsättningar för alla våra elever att lyckas i sitt lärande. Det blir en ledstjärna att förverkliga på varje skola, så att kvaliteten på undervisningen höjs och för att nå likvärdighet, hållbarhet och långsiktighet. I uppdraget som områdeschef ingår att leda och planera det systematiska kvalitetsarbetet. Som områdeschef har du ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och kvalitetsutveckling i ett helhetsperspektiv för grundskolan.

Kvalifikationer

Du har en adekvat högskoleutbildning och har tidigare erfarenhet av att arbeta inom skolverksamhet. Du ska ha pedagogisk insikt genom utbildning och erfarenhet. Du har gedigen erfarenhet av att vara ledare. Genomförd rektorsutbildning ses meriterande. 

För att leda och utveckla verksamheten mot högre måluppfyllelse krävs att du som områdeschef har god ledarskapskompetens och är förtrogen i frågor kring undervisning, lärande, kunskapsutveckling och skolans styrdokument. Du ska förstå och kunna förhålla dig till ett komplext uppdrag med politisk styrning, på såväl nationell som kommunal nivå. 

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du visar ledarskap genom att leda, motivera och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar gruppen och blir en referenspunkt för andra, du skapar engagemang och delaktighet samt inspirerar till arbetsglädje och får andra med dig. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Du har förmågan att hantera resurser på ett effektivt sätt som speglar verksamhetens prioriteringar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Kontaktpersoner

Louice Stridsman
Verksamhetschef F-6 
0920-457282 

Maarit Enbuske
Skolchef
0920-453000 

Fackliga företrädare

Sveriges Skolledarförbund

Facklig organisation 0920-453465 

Lärarförbundet skolledarförening

Facklig organisation 0920-457131 

Ansökan

Referensnummer: A799091

Övrigt

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter. 

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips! 
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Områdeschefer till grundskolan

Luleå kommun