skoljobb.se

Örbyskolan söker skolpsykolog

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-21

Ansök nu

Örbyskolan söker skolpsykolog

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare.

Örbyskolan är sedan hösten 2017 en F-9 skola med ca 660 elever. Skolan är belägen i ett trivsamt villaområde mellan Högdalens centrum och Älvsjö. Skolmiljön är lugn och trivsam och består såväl av äldre kulturminnesmärkta som nybyggda hus. Under hösten 2018 kommer Örbyskolan att vara den närmaste skolan för ett nybyggt genomfartsboende och därmed ta emot barn som kommer från många olika kulturer. Kommunikationerna är goda, bussförbindelse finns intill skolan. Läs mer på www.orbyskolan.stockholm.se .

Arbetsbeskrivning
Som skolpsykolog kommer du att tillföra nya perspektiv till elevhälsoarbetet och bidra till utveckling av det främjande och förebyggande arbetet så att vi som skola ökar vår förmåga att möta alla elever. Genom din kompetens bidrar du till kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers lärande, hälsa och utveckling samt till kunskap om och förståelse för olika funktionsvariationer och psykisk ohälsa. Du kommer att samverka, ge råd och stöd samt information till både skolledning, elevhälsoteam och pedagoger, ge psykologisk handledning och konsultation samt initiera, samordna och leda möten kring elever i behov av särskilt stöd/elever i kris. Du kommer också ge stöd och motivera elever/familjer till utredning, stöd och behandling och också genomföra bedömningar och utredningar samt samarbeta och ha kontakt med externa samarbetspartners. Elevhälsoteamet på skolan bildar ett arbetslag där du kommer att ingå tillsammans med rektor, biträdande rektorer, skolkurator, skolsköterska, specialpedagoger och studie- och yrkesvägledare.

Vi ser idag ett behov på 40% av skolpsykolog men tror att det kan komma att öka under hösten då elevantalet kommer att öka. Med hur stor del vet vi inte förrän vid skolstarten eller under de tidiga höstmånaderna.


Kvalifikationer
Psykologexamen (5-årig utbildning vid Universitet) samt ett års praktiktjänstgöring, PTP. Legitimation utfärdad av Socialstyrelsen (efter psykologexamen och godkänd PTP). Kunskap och erfarenhet av arbete med elever, speciellt elever i behov av särskilt stöd. God kännedom om skolans organisation och styrdokument, ingående kunskap om relevanta lagar och förordningar. Förmåga att arbeta i team och att samarbeta med andra verksamheter. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Kunna förmedla kunskap och erfarenheter.

Vi söker dig som:

  • har en mycket god självinsikt, kan uppvisa självständighet och integritet.
  • har en mycket god analytisk förmåga, är kreativ och har initiativförmåga. Är stresstålig och kan hantera "olösliga problem".
  • kan tillämpa ett terapeutiskt förhållningssätt, dvs har förmåga att kunna ta emot och härbärgera ångest och oro samt förmedla trygghet och visa empati.
  • kan hantera grupprocesser och leda grupper, kan hantera kris och konflikter.
  • har förmåga att översätta och anpassa teoretisk kunskap till praktisk tillämpning.
  • är systematisk och noggrann samt kan tillämpa ett vetenskapligt förhållningssätt vid användandet av test och utredningsmaterial.

Övrigt
Skolan kan erbjuda pedagogisk, avgiftsfri lunch. Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag på 1000 kr per år.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid/Deltid
Tillträde    2018-08-13
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    40-100%

Ort    Stockholm
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4113

Kontakt    
Christina Larsson, 0850845822

Sista ansökningsdag    2018-06-21
Legitimationskrav    Psykolog
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Örbyskolan söker skolpsykolog

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen