skoljobb.se

Örbyskolan söker utbildad barnskötare till Förskoleklassen

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-04-07

Ansök nu

Örbyskolan söker utbildad barnskötare till Förskoleklassen

 

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och cirka 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare.

Örbyskolan är sedan hösten 2017 en F-9 skola med ca 760 elever. Skolan är belägen i ett trivsamt villaområde mellan Högdalens centrum och Älvsjö. Skolmiljön är lugn och trivsam och består såväl av äldre kulturminnesmärkta som nybyggda hus. Örbyskolan är den närmaste skolan för ett genomfartsboende på Älvsjömässans gamla parkering och tar emot barn som kommer från många olika kulturer. Kommunikationerna är goda, flera busslinjer passerar skolan.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Under en följd av år har våra förskoleklasser fått höga omdömen av föräldrar och elever i brukarundersökningar för vår verksamhet gällande både den sociala tryggheten och kunskapsinlärningen. Utbildningen i våra förskoleklasser utgår från en helhetssyn på eleven och elevens behov genom att vi har tre pedagoger på varje avdelning som följer elevgruppen från 08.00 till 17.00 i samma lokaler. 

Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller har motsvarande kompetens och som vill förstärka vårt positiva och härliga gäng i förskoleklasserna! Tjänsten är på 100%. Våra förskoleklasser har hand om öppningen kl 06.30 på öppningsfritids så i tjänsten kan det ingå en öppning i veckan.   

Du ska tillsammans med dina två kollegor på avdelningen och ytterligare sju kollegor i huset förverkliga läroplanens mål och värdegrund under elevernas heldag i förskoleklassen. Vi delar ofta eleverna i mindre grupper så du får vara beredd på att dagligen hålla en aktivitet ca 9-10 elever.

Vi arbetar sedan flera år tillbaka både med ASL och programmering i våra förskoleklasser. 

Kvalifikationer

I din yrkesroll är du engagerad och tar egna initiativ. Du är ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Din samarbetsförmåga är mycket god eftersom du kommer att arbeta väldigt nära dina kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Ditt elevfokus är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift och är van att arbeta med digitala hjälpmedel.

Det är meriterande om du har arbetat i förskoleklass tidigare, om inte så börjar vi med provanställning. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Dela detta jobb

Örbyskolan söker utbildad barnskötare till Förskoleklassen

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen