skoljobb.se

Pedagog åk 4-6 Raus Planterings skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-01

Ansök nu

Pedagog åk 4-6 Raus Planterings skola

Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Raus Planterings skola är en F-6 skola med ca 220 elever. Skolan ligger mitt i ett levande bostadsområde i södra delarna av Helsingborg.

På skolan har vi eget bibliotek med en egen bibliotekarie. Vår bibliotekarie är en viktig resurs inte minst för dig som pedagog. Alla våra elever är författare och finns i vårt digitala bibliotek - Plantioteket. Vi har även litteraturpedagog och IKT-pedagog. Här arbetar vi fokuserat med språket som nyckeln till våra barns utveckling. Våra pedagoger arbetar med ett systematiskt språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen.
Alla elever i åk 4-6 är med och skapar en föreställning varje läsår genom att välja mellan olika inriktningar på vår profil. Du kan läsa om den på vår hemsida.

ARBETSUPPGIFTER
Vi behöver en pedagog till åk 4 under vårterminen 2019, som har behörighet för att undervisa i 4-6 svenska, engelska och SO.

Du kommer att ingå i arbetslaget 4-6 och ha ansvar för åk 4 tillsammans med en annan pedagog och en resusursperson. I tjänsten ingår att undervisa i engelska även i åk 5 och 6. Arbetslaget har ett gemensamt ansvar för eleverna i åk 4-6 och träffas varje vecka både för att planera och utveckla undervisningen.

På skolan lägger vi stor vikt vid att eleverna förstår vilka förmågor de arbetar med och att pedagogerna samplanerar. Under det här läsåret har alla pedagoger kompetensutvecklats i bl a lärandematriser för eleverna och det arbetet kommer att fortsätta framöver.

Vi har Vägledd Läsning två gånger i veckan och då har du en egen läsgrupp med elever som läser på samma nivå. Se gärna filmen på vår hemsida om Vägledd Läsning.

En gång i veckan har pedagogerna på skolan pedagogisk dialog där vi tillsammans utvecklar skolan i ett f-6 perspektiv både i ämneslag och hela kollegiet tillsammans. Som medarbetare på skola förväntas du vilja vara med och utveckla vår skola.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad lärare.

Du är behörig för undervisning i årskurs 4-6 i flera ämnen.

Du vill vara med och utveckla undervisningen i dina ämnen.

Du vill arbeta i team och tillsammans med alla medarbetare utvecklar vi vår skola.

För dig är modern teknik ett självklart val i din roll som pedagog och du använder IKT som verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. Din kunskap främjar kreativa och inkluderande lärmiljöer.

Du är bra på att bygga relationer och upplevs som lyhörd och respektfull. Barn, föräldrar och kollegor känner sig trygga när de möter dig i verksamheten.

Du har ett språkutvecklande arbetssätt och har mycket goda kunskaper i svenska.

Skolan, som samhället i övrigt, är i ständig förändring, vilket gör att du har lätt för att anpassa dig till ändrade förhållande, nya idéer och kan även ta initiativ till förändringar som utvecklar verksamheten.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Pedagog åk 4-6 Raus Planterings skola

Helsingborgs Stad