skoljobb.se

Pedagogisk assistent

Företag Vindelns kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2020-05-27

Ansök nu

Pedagogisk assistent

Vi tycker att du som pedagogisk assistent har ett viktigt arbete, där du skapar värde för människor i din omgivning varje dag. Vi söker därför en ny medarbetare till Renforsskolan. Varmt välkommen med din ansökan!

DITT NYA JOBB

Ditt uppdrag som pedagogisk assistent handlar om att följa och guida en elev i svårigheter mot skolans mål. Det innebär att du stödjer eleven/eleverna och ibland lärarna och undervisningen med målsättningen att ge eleven bra förutsättningar för att nå goda resultat. Arbetet innebär till viss del också enskild undervisning.  Du kommer att följa eleven under stora delar av skoldagen men du delar denna arbetsuppgift med ytterligare en stödperson. I uppdraget kan det även ingå att du stöttar eleven socialt under raster vid specifika tillfällen.

DIN KOMPETENS

Vi söker dig som har pedagogisk erfarenhet och förmågan att bygga förtroendefulla och varaktiga relationer med eleven, vårdnadshavare och kollegor. Det är viktigt att du kan bemöta andra på ett jämlikt och respektfullt sätt. Vi söker dig som har gymnasieutbildning och pedagogisk utbildning i någon form som bedöms lämplig. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift samt har goda IT-kunskaper. Dokumenterad erfarenhet av att möta barn i socioemotionella svårigheter är meriterande. Det är positivt om du har erfarenhet av liknande arbete.

Som person är du ansvarstagande och självgående. Du är lyhörd, respektfull och har god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen behöver du vara lugn och stabil med stort tålamod. Vi söker dig som kan tillämpa ett lågaffektivt bemötande och som kan skilja på yrkesroll och privat roll. Vi ser gärna att du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för hinder. Vi förväntar oss även att du följer uppsatta riktlinjer och beslut.

KRAV

  • Gymnasieutbildning
  • Pedagogisk utbildning
  • Du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift
  • Du har goda IT kunskaper

DIN NYA ARBETSPLATS

Renforsskolan är en 6-9-skola med cirka 240 elever. Skolan ligger naturskönt belägen i centrala Vindeln, med närhet till skog, älv och naturreservat. Till skolan tar du dig lätt med bil, buss eller tåg från Umeå och möjlighet till samåkning finns då vi har flera pendlare med Umeå som utgångspunkt.

På Renforsskolan arbetar förutom ett antal legitimerade lärare och fritidsledare även specialpedagoger, skolsköterska, assistenter, studie- och yrkesvägledare samt kurator. På Renforskolan har vi ett utpräglat lagarbete och du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar.

DET HÄR ÄR VI

Kombinationen av trygg boendemiljö, vacker natur och aktiva och engagerade människor gör Vindeln till en intressant kommun i ständig utveckling. Här finns människor med höga ambitioner, stark drivkraft och stor kompetens. Vindeln är med sina goda möjligheter till både barn- och äldreomsorg och ett brett utbud av bostäder även en trygg plats att bo och leva på. Med korta avstånd till grannkommuner som Umeå och Vännäs finns även goda möjligheter till pendling för dig som är bosatt på annan ort. Läs mer om Vindeln här: http://bit.ly/dethararvi

ANSTÄLLNINGEN

Varaktighet: Tidsbegränsad, höstterminen 2020

Omfattning: 80 %

Tillträde: Enligt överenskommelse

Urval: Urval och tillsättning sker löpande, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

BRA ATT VETA

Vindelns kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att säkerställa att rätt kompetens finns på rätt plats. Med kompetensen i fokus främjas mångfald och risken för diskriminering minskar. Vi hoppas därför att alla, oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, funktionsvariation samt ålder känner sig välkomna att söka jobb hos oss.

Den som söker jobb i Vindelns kommun får gärna ha intresse av att även arbeta som deltidsbrandman hos oss. Vill du veta mer om vad det innebär? Se http://blideltidsbrandman.nu/

Denna rekrytering sker helt genom Vindelns kommuns försorg. Vi undanber oss därför all kontakt från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Vänligen respektera detta.

Ansökan sker via länk.

www.facebook.com/vindeln

www.linkedin.com/company/vindelns-kommun

Anställningsform    Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas    2020-12-18
Anställningens omfattning    Deltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    80%
Ort    Vindeln
Län    Västerbottens län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/24
Kontakt    
Magnus Olofsson, 0933-141 11
Facklig företrädare    
Johan Bertilsson, Kommunal, 070-227 66 11
Maria Nilsson, Lärarförbundet, 070-335 59 21
Publicerat    2020-05-13
Sista ansökningsdag    2020-05-27

Dela detta jobb

Pedagogisk assistent

Vindelns kommun