skoljobb.se

Pedagogisk kartläggare till SFI-inskrivningen Södertälje

Ansök nu

Pedagogisk kartläggare till SFI-inskrivningen Södertälje

Om tjänsten

Södertälje vuxenutbildning söker nu en medarbetare till vår SFI-inskrivning då nuvarande medarbetare kommer att gå i pension. Som kommunal huvudman är ett av våra uppdrag att ta emot och kartlägga nya sökande till SFI. Kartläggningen är delvis pedagogisk och fungerar som en viktig del i mottagandet så att våra elever hamnar rätt och får en smidig start på sina studier.

Vi söker därför dig som har erfarenhet av både den pedagogiska delen av vuxenutbildningen samt den administrativa delen. Vi bedriver SFI helt i egen regi i vuxenutbildningens lokaler på Västergatan 2. I uppdraget kommer du tillsammans med kollegor att ansvara för flödet av sökande till SFI och placering i lämplig studieväg. Arbetet bedrivs i nära pedagogisk samverkan med lärarlagen och arbetslagledare för att stötta elevens väg genom SFI. SFI-inskrivningen hanterar ansökningar kontinuerligt enligt gällande rutiner. Kommunikation med sökande sker via mejl och telefon, ibland på engelska.

Vi har egna inskrivningslokaler för drop-in och tidsbokningar nära entrén. Det finns även en administrativ organisation som du kommer arbeta nära med samt studie- och yrkesvägledare på plats. Tjänsten är på heltid.

Vem är du?  

Krav:  

- Pedagogisk eller beteendevetenskaplig högskoleexamen

Meriterande:  

 - Erfarenhet av pedagogisk verksamhet, gärna från sfi och vuxenutbildningen.

 - Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift.

 - Goda kunskaper i engelska, tal och skrift.

 - Kunskaper om arbetsmarknadens behov kopplade till vuxenutbildningens utbildningar.

Personliga egenskaper:  

Du anpassar dig naturligt efter ändrade omständigheter och ser inte uppkomna problem som hinder utan som utmaningar du vill hitta lösningar på. Du har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, kollegor, skolans elevhälsoteam samt skolledningen. Du arbetar för en hållbar organisation där du sprider ansvar, kunskap och stöttar i dina kollegor. Du har god förmåga för analys och reflektion och utvecklar ständigt din yrkesroll och skolans arbete.

Vi erbjuder dig:  
Södertälje vuxenutbildning har en välfungerande organisation där det finns tillgång till stödfunktioner så som kurator, speciallärare och extra insatser för eleverna. Hos oss tillämpas semestertjänst och 39-timmars arbetsvecka med friskvård.    

Läs mer om kommunens förmåner Södertälje kommuns hemsida. www.sodertalje.se/formaner

Välkommen till oss!  
Södertälje vuxenutbildning tillhandahåller samtliga studieformer för vuxenstuderande inom kommunen som huvudman. Vi är en stor organisation om ca. 120 anställda och har i genomsnitt ett elevflöde på 6.000 unika deltagare om året. Vi erbjuder studievägledning för samtliga elever samt har en väl utbyggd inskrivningsenhet för nyanlända. Ledningens vision är att Södertälje vuxenutbildning ska vara en interkulturell och inkluderande skola som förbereder och utbildar för morgondagens behov utifrån individens förutsättning. Vi finns på Västergatan 2 på Torekällberget i Södertälje.  

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

För att komma i kontakt med fackliga representanter ring kontaktcenter på 08–523 010 00 eller e-post kontaktcenter@sodertalje.se

 

Dela detta jobb

Pedagogisk kartläggare till SFI-inskrivningen Södertälje

Södertälje kommun - Utbildningskontoret