skoljobb.se

Praktik Berättarministeriet

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-06-30

Ansök nu

Praktik Berättarministeriet

Vi på Berättarministeriet söker praktikanter till våra utbildningscenter inför hösten 2022. Vill du bidra till en positiv samhällsutveckling tillsammans med oss?

Berättarministeriet är en projektbaserad organisation i utbildningssektorn. Som praktikant hos oss får du möjlighet att omsätta kunskap i praktik genom varierande arbetsuppgifter. Praktiken i våra utbildningscenter fokuserar på ledarskap och pedagogik, och under handledning av erfarna medarbetare får du chansen att växa och utvecklas inom dessa områden. Du får också en inblick i, och bidrar till, de projekt som drivs i utbildningscentren.

En praktik i något av våra utbildningscenter innebär att du dagligen, tillsammans med våra kollegor och volontärer, tar emot skolklasser som genomför något av våra kreativa skolprogram. Det är därför en förutsättning att du tycker om att interagera med både vuxna och barn, och en fördel om du har erfarenhet från liknande verksamhet. Under praktiken får du chans att utveckla ditt ledarskap och din förmåga att tala inför grupper, exempelvis genom att genomföra utbildningar för våra volontärer. Du är även delaktig i den fortlöpande utvecklingen av våra skolprogram, samt stöttar våra utbildningsledare med visst administrativt arbete.

Vi ser att du som söker

- Behärskar svenska i tal och skrift

- För närvarande är student inom det pedagogiska, humanistiska eller samhällsvetenskapliga området

- Vill växa och utveckla ditt ledarskap och dina pedagogiska färdigheter

- Är nyfiken på att arbeta i en värderingsdriven miljö 


- Har ett stort intresse för barns språk- och kunskapsutveckling och med fördel har erfarenhet av att arbeta med barn och unga

Plats: Berättarministeriets utbildningscenter i Stockholm (Hagsätra och Husby)

Tidsperiod: HT22

Övrigt: Vi tar endast emot studenter som är inskrivna på universitet/högskola och prioriterar studenter som gör praktik inom ramen för sin utbildning. Praktiken är oavlönad.

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Vi tillsätter platserna löpande genom att kalla till intervjuer. Vi har tyvärr inte möjlighet att återkoppla till alla sökande personligen, men information skickas ut när platserna är tillsatta.

Vid frågor hör gärna av dig till Simon Alzén, kansliansvarig, på e-post simon.a@berattarministeriet.se

Dela detta jobb

Praktik Berättarministeriet

Berättarministeriet