skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Rågsveds grundskola är en F-6 skola i södra Stockholm med ca 240 elever som kommer att växa de närmaste åren. Vi arbetar systematiskt med att öka måluppfyllelsen, bland annat genom ett språkutvecklande arbetssätt. Skolan har små klasser och hög personaltäthet vilket bidrar till trygghet och lärande. Vi har höga förväntningar på våra elever för att de ska ges möjlighet att nå sina personliga mål i livet och vara väl förberedda inför vidare studier och yrkesutbildningar. Vi arbetar lågaffektivt och med skolmedling för att lösa konflikter som uppstår och vill att skolan ska vara en trygg och stimulerande arbetsplats för elever och personal. Eleverna har minst 30 min rörelse varje dag. Läs mer på http://ragsvedsgrundskola.stockholm.se

Inför höstterminsstarten söker vi nu en engagerad lärare till vår introduktionsgrupp. Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Du är lärare och mentor i din klass och undervisar i svenska som andra språk och gärna flera andra ämnen. Du planerar, genomför och utvärderar din undervisning och ingår i ett pedagogiskt team. På vissa lektioner ingår du i ett två-lärarsystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare för åk 1-6 och behörig i svenska som andra språk och gärna flera ämnen.

Vi lägger stor vikt vid följande kompetenser och personlig lämplighet:
Du har erfarenhet av undervisning i dina ämnen och av att arbeta språkutvecklande. Du undervisar formativt och har erfarenhet av mentorskap.
Du har förmåga att

leda och organisera arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas
göra eleven delaktig i planeringen och utveckla elevens förmåga att lära
anpassa din undervisning utifrån effekten av olika undervisningsstrategier
reflektera över arbetet på ett systematiskt sätt, både enskilt och tillsammans med kollegor
se det kollegiala lärandet som en utgångspunkt för ny kunskap
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är en tydlig ledare och har en mycket god samarbetsförmåga samt relaterar till andra på ett lyhört sätt. Med god förståelse för hur människor tar till sig kunskap anpassar du ditt sätt att förmedla den. Du är tydlig i din kommunikation och har en god struktur när du planerar ditt arbete.

Vi ger dig möjlighet att växa och göra karriär
Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet till både handledning och coachning. Vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling. Läs mer på http://pedagogstockholm.se

Du som är nyexaminerad lärare skapar tillsammans med skolans rektor och din mentor en plan för introduktionsperioden.

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Sofia Lautmann, bitr. rektor, sofia.lautmann@stockholm.se

Facklig företrädare    
Kajsa Lundberg, LR, 076-12 34 376
Maide Ayhan, Lärarförbundet, 076-12 34 395
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Rågsveds grundskola söker en legitimerad lärare i svenska som andraspråk

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-21

Ansök nu

Dela detta jobb