skoljobb.se

Reggio Emilia inspirerade Rullstenens förskola söker förskollärare

Företag Härryda kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-05

Ansök nu

Reggio Emilia inspirerade Rullstenens förskola söker förskollärare

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Vår verksamhetsidé ”Rullstenens förskola-Barnens arena” guidar oss i vårt arbete, Reggio Emilia filosofin ligger som grund för vårt uppdrag. Verksamhetsidén är vår ryggrad och vår kompass som vi använder oss av för att ge barnen en hög kvalitet.
Läs den gärna i sin helhet, du hittar den på vår hemsida; harrydakommun.se rullstenens förskola.

Kort om förskolan
Öppnad på våren 2014 och ligger nära natur, fotbollsplaner och centrum där bibliotek, Återc(vårt återvinningscenter där vi kan hämta material som berikar våra lärmiljöer och barnens skapande processer) och Tellus(vårt fortbildningscenter med fokus på matematik, teknik och naturvetenskap) finns. På förskolan har vi engagerade pedagoger och vi har en organisation så att både tid för barnen finns men även tid för reflektion, fortbildning och planering. Vi har åldershomogena barngrupper och strävar efter att hålla ihop barngrupper och arbetslag, syftet med det är att skapa trygga relationer vilket genererar en högre kvalitet och bättre arbetsmiljö både för barn och pedagoger.
På enheten finns en pedagogista anställd som hjälper till med det systematiska kvalitetsarbetet, projektet och lärmiljöerna.

ARBETSUPPGIFTER
Tema och projekt
Vi har ett gemensamt tema på förskolan, utifrån en hållbar framtid, vi kallar det ”något som växer”. Utifrån det arbetar vi med projekt som utmynnar i något som väckt barn och pedagogers nyfikenhet.
Vi har en tydlig organisation för vårt projekterande och vi följer processen med pedagogisk dokumentation. I projektet arbetar vi tvärvetenskapligt med läroplanens olika mål och vi strävar efter att projektet ska vara synligt i våra lärmiljöer.

Kompetensutveckling
Förskolan ingår i skolverkets satsning på läslyftet, där förkovrar vi oss nu i flera språk i förskolan. Vi reflekterar tillsammans med en handledare som träffar arbetslaget där begrepp och utmaningar problematiseras, prövas i praktiken och dokumenteras. Vi fokuserar på att fånga upp de olika språk som finns på avdelningen men även på vilka uttrycksformer som vi erbjuder barnen i syfte på att möjliggöra för hundraspråkligheten
Vi har även arbetsgrupper där vi reflekterar tillsammans om projektet, vi har en dela och lära kultur där vi hjälps åt!

Systematiskt kvalitetsarbete
Vi har delat upp vår läroplan så att vissa mål tillfaller en viss åldersgrupp, vi analyserar årets arbete i maj och utifrån analysen tas nya indikatorer fram för kommande år. Avdelningen sätter strategier för att kunna nå sina indikatorer och arbetet följs med pedagogisk dokumentationen.
Arbetet med målen bedrivs i projektet och i utformningen av lärmiljöerna. Vi analysera efter ett halvår för att följa upp valda strategier.

KVALIFIKATIONER
Är du förskollärare och känner att du kan och vill vara med och bidra i ovanstånde? Sök då denna tjänst, hos oss blir du en viktig medspelare!
Vi har fria pedagogiska måltider, arbetskläder för utomhusbruk, 5 studiedagar och tillgång till ipadmini, ipad, mac-data och projektor. Du får uppdragsmedvetna kollegor och chef som har våra hjärtan i verksamheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Reggio Emilia inspirerade Rullstenens förskola söker förskollärare

Härryda kommun