skoljobb.se

Rektor

Regioner
Utgår

2019-10-20

Ansök nu

Rektor

Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter.
Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare där du bidrar till kommunens framtid. Hos oss får du lära barn att läsa, sprida glädje med mat, hålla våra lokaler fräscha och vårda och stötta äldre samt människor med funktionsvariation, och mycket mer!
Vi arbetar för Surahammars kommuninvånare varje dag, kom och jobba med oss!

I kommunen har vi skolor och förskolor som arbetar tätt tillsammans och erbjuder en hög kvalité på våra verksamheter. Vi har många kompetenta och engagerade lärare och vi har högst antal lärare med behörighet i länet enligt Skolverkets senaste undersökning. Surahammars kommun hamnar på en fjärdeplats i landet i en ny mätning som Lärarnas Riksförbund har genomfört. I undersökningen har landets kommuner jämförts inom fyra kategorier, vilka är: undervisningskostnad per elev, lärarlöner, lärarbehörighet och elevresultat.
Alla rektorer har genomfört/genomför den statliga rektorsutbildningen.

Hammarskolan är en 7-9 skola med drygt 300 elever och skolans måluppfyllelsen har varit mycket god det senaste åren.
Surahammars kommun är finskt förvaltningsområde.

Arbetsbeskrivning
Rollen som rektor för Hammarskolan innebär att du tillsammans med dina medarbetare på skolan, leder en verksamhet som med eleven i centrum och fokus på skolans uppdrag, ger alla elever möjlighet att nå målen. Du leder skolans utveckling och organisation med inriktning att öka det gemensamma lärandet och stärka lärarna i deras profession.
Du kommer att ansvara för verksamheten med budget, personal och arbetsmiljö. Du kommer att leda, organisera, samordna och utveckla i enlighet med nationella och lokala styrdokument och inom ekonomiska ramar.
Du är underställd skolchef och kommer att ingå i kommunens ledningsgrupp för förskola och skola och i samarbete med övriga förskolechefer och rektorer arbeta med utveckling inom området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Det är meriterande om du har examination från rektorsutbildning. Du har goda kunskaper om det svenska skolsystemet och styrdokumenten, erfarenhet av personal- och budgetansvar samt erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet.
Som ledare är du lösningsfokuserad och har ett nära ledarskap där du bidrar till en stimulerande, lärande och positiv arbetsmiljö med barnen/eleverna i centrum. Du tycker om att driva skolutveckling genom strategiskt och målinriktat arbete där du ser helheten och har en god analytisk förmåga. Du visar ett gott omdöme och kommunicerar på ett tydlig och lyhört sätt med barnen/eleverna, medarbetare, kollegor och föräldrar. Du är en lyhörd och tydlig ledare som får andra att växa. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2019-10-20
Referensnummer: 2019:112
För säker och kvalitativ service sker ansökan via extern webbplats http://www.hrsupporten.se/surahammar.phplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Urvalsprocessen kommer att påbörjas under ansökningstiden.

Kontakt
Tf Skolchef Stina Pettersson 0223–394 01
Tf Skolchef Katarina Djukic-Forsman 0220–391 22

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0220-390 00.

Surahammars kommun har tobaksfri arbetstid.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Rektor

Surahammars kommun