skoljobb.se

Rektor

Regioner
Utgår

2020-04-14

Ansök nu

Rektor

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida grundskolor inom Jönköpings kommun? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.
 

Ditt nya jobb
Som rektor på Ljungarumsskolan F-6 leder du den pedagogiska verksamheten och har ansvar för läroplansmål, medarbetare och ekonomi. Du ansvarar för skolans systematiska kvalitetsarbete och tillsammans med biträdande rektor och medarbetare bygger du vidare på skolans utveckling och ledarskap.

Ditt ledningsstöd på skolområdet består av en biträdande rektor, administratör och ett elevhälsoteam. Du ingår i grundskolans chefsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar också regelbundet en mindre grupp chefskollegor och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett F-16 årsperspektiv.

Som ny chef får du både en kommungemensam och verksamhetsspecifik introduktion. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss.


Välkommen till oss
Ljungarums skolområde F-6 ligger i södra delen av Jönköping och består av Strömsbergsskolan F-3 och Ljungarumsskolan F-6. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Sammanlagt har vi ca 370 elever och ca 60 personal. Inom Ljungarums skolområde F-6 arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. 

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
  

Din kompetens
Du har en akademisk utbildning inom pedagogik och några års arbetslivserfarenhet inom skola. Har du erfarenhet från att leda utvecklingsarbete eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus.

Du är en kommunikativ ledare med förmåga att skapa goda relationer. Vi tror också att du är resultatinriktad och drivs av att arbeta mot måluppfyllelse. Du leder verksamheten genom att fördela och prioritera arbetet men kan också omvärdera när situationen kräver. Utöver detta är du motiverande, inkluderande och vågar fatta beslut och tar ansvar för dessa.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.


Vill du veta mer?
Ylva Millback, t.f. chef grundskola tel. 0706-198199
Sara Johansson, biträdande chef grundskola tel. 036-10 26 89
Fackliga företrädare

Dela detta jobb

Rektor

Jönköpings kommun