skoljobb.se

Rektor

Föräldrakooperativ söker Göteborgs bästa rektor
Vill du arbeta med engagerade medarbetare och föräldrar som alltid sätter barnens och verksamhetens bästa i fokus? Vill du jobba med korta beslutsvägar och stora möjligheter att påverka din och dina medarbetares vardag? Då kan detta vara jobbet för dig!

Vi är fyra små och härliga föräldrakooperativ i Göteborg som nu gemensamt söker en rektor på heltid, med start i augusti 2021. Förskolorna är väletablerade och har funnits i mellan 25 och 30 år.

Vi är:

 • Biet - Linné

 • Tippen –Linné

 • Kottarna - Delsjön

 • I ur och skur, natur och lek – Björkekärr

Sammanlagt rör det sig om totalt cirka 75 barn och 18 anställda. Mer information om respektive förskola finner du längre ner i annonsen.

Våra föräldrakooperativ prioriterar hög personaltäthet och vi har engagerade och delaktiga föräldrar. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för våra barn att fortsätta utvecklas och utforska livets möjligheter. Ser du detta som en spännande utmaning och lockas av möjligheten att vara med att skapa något nytt så ska du absolut söka denna tjänst.

Arbetsuppgifter
Som rektor för våra fyra föräldrakooperativ har du det övergripande ansvaret för verksamheten. Du arbetar nära förskolans styrelse och tillsammans med våra pedagoger ser du till att läroplanen följs och att förskolans utbildning utvecklas och bedrivs i enlighet med skollagen.

Vår utbildning utgår ifrån barnens egna förutsättningar och varje barn ska känna sig tryggt och sett samtidigt som det utvecklas efter sina förmågor, behov och intressen. Här har du en viktig roll som ansvarig för det pedagogiska arbetet. Tillsammans med pedagogerna arbetar du med planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av verksamhetens pedagogiska innehåll.

Du är en viktig länk mellan medarbetare, huvudman och föräldrar. Du deltar vid inplanerade styrelsemöten och ansvarar för löne- och utvecklingssamtal med personalen. Rollen som gemensam rektor för våra fyra förskolor är ny så det finns goda möjligheter att utveckla och utforma tjänsten. Vi erbjuder dig frihet att kunna påverka verksamhetens utformning och utveckla det pedagogiska arbetet tillsammans med ett positivt och drivet arbetslag. Inom våra verksamheter är beslutsvägarna korta och påverkansmöjligheterna stora. Det finns också goda möjligheter att ta fram synergier och utveckla stimulerande samarbeten mellan de olika förskolorna.

Vem är du
Vi ser att du som söker har en pedagogisk examen, rektorsutbildning samt dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Du har ett stort engagemang för pedagogisk verksamhet och lärande och eftersom rollen innebär nära kontakt med vårdnadshavare, barn och medarbetare är det viktigt att du har intresse och erfarenhet av att skapa goda relationer.

Vi vill att du som söker är erfaren och trygg i din roll som ledare och har förmågan att inspirera och utmana dina medarbetare att vilja och våga utveckla sina egna förmågor. Vi ser att du visar personlig mognad och har en förmåga att skapa ett kreativt och involverande arbetsklimat. Tillsammans med dina kollegor skapar du en trygg, glädjefylld och utvecklande verksamhet.

Du sätter alltid barnens behov och verksamhetens bästa i fokus. För att klara av det är du lyhörd och delar gärna med dig av dina erfarenheter, kunskaper och idéer. Vi ser det som ett plus om du har erfarenhet av jämställdhets-, och mångfaldsfrågor.

Rollen som rektor kräver goda kunskaper om skolsystemet och dess styrdokument, samt en god administrativ och organisatorisk förmåga. För den som erbjuds anställning krävs, enligt Lag om registerkontroll, utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.


Om tjänsten
Anställningen är en tillsvidareanställning med start i augusti 2021 eller enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi erbjuder:

 • Chefshandledning

 • Nätverksträffar

 • Fria pedagogiska måltider

 • Friskvårdsbidrag

 • Kompetensutveckling

 • Utbildning i Friluftsfrämjandets I Ur och Skurpedagogik
   

Vi är medlemmar i IV (tidigare FSO) och arbetsgivarorganisation Fremia (tidigare KFO) och följer gällande kollektivavtal.

Varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV, personligt brev samt aktuella intyg till oss snarast. Vi tillämpar löpande urval.

Våra förskolor
https://bietforskola.se/ 
https://www.tippen.org/ 
https://www.kottarna.se/ 
https://www.naturochlek.se/ 

 

Dela detta jobb

Rektor

I Ur och Skur Natur och Lek - Göteborg