skoljobb.se

Rektor

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra.

Arbetsmarknadsförvaltningens främsta uppgift är att kraftsamla och samarbeta kring individer som behöver stöd på sin väg till och i studier, sysselsättning och arbete. Verksamheterna arbetar genom individuellt stöd och med positiva förväntningar på individen. Inom Arbetsmarknadsförvaltningen möter vi många ungdomar, nyanlända bodensare och personer med funktionsvariation, men vi finns till för alla som önskar vår hjälp inom vuxenutbildning, arbetsmarknadsfrågor, flyktingmottagande och andra integrerande samhällsinsatser. Vårt mål är att stötta ungdomar och vuxna mot ett meningsfullt yrkesliv och en egen försörjning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker Dig som vill axla rollen som rektor för Lärcentrum Vuxenutbildningen i Boden. Som rektor på Lärcentrum kommer du att ha helhetsansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö samt kvalitets- och skolutveckling. Du har även ansvar för att verksamheten lever upp till kommunala samt nationella mål och riktlinjer samt att utbildningens pedagogik utvecklas så att eleverna ges bästa möjliga förutsättningarna att utvecklas. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra chefer och samverka i Arbetsmarknadsförvaltningens ledningsgrupp. Du är också en del i ledningsgruppen för femkantens vuxenutbildning. Som rektor ska du vara en god ambassadör för Bodens kommun och Arbetsmarknadsförvaltningen.
Bodens kommun ger goda förutsättningar att lyckas i uppdraget som rektor. Du ingår i ett team med andra chefer. Du har verksamhetsstöd i form av bland annat personalspecialist, controller, förvaltningssekreterare samt handläggare.
Du kommer att genomgå rektorsprogrammet såvida du inte har den utbildningen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker Dig som har en lärarexamen, gärna mot gymnasieskolan och erfarenhet av vuxenutbildning. Det är meriterande om du har rektorsutbildning och erfarenhet av arbete som chef/ledare. Du ska ha ett antal års erfarenhet av arbete som lärare.
Du är förtrogen med styrdokumenten för vuxenutbildningen samt har förståelse för rektorsuppdraget. Du har adekvat förmåga att strategiskt leda digitalt utvecklingsarbete, tillgodogöra dig nya system, och använder dig av dessa i ditt arbete som rektor. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi söker dig som har en inre drivkraft att jobba både strategiskt och operativt mot de resultat och mål som uppdraget kräver. Du kan väga samman komplex information och göra hänsynstaganden, samt korrekta avvägningar som visar på sakligt och objektivt omdöme. Du ska även ha förmåga att analysera och utveckla dina verksamheter i samverkan med din personalgrupp och ledningsgrupp. Du förblir effektiv och motiverad trots motgångar och agerar med hög integritet och lojalitet i din ledarroll. Du har ett medskapande förhållningssätt som bygger på god kommunikation samt förmåga att bygga relationer. En lösningsfokuserad hållning är nödvändigt i din roll som rektor, detta för att skapa möjligheter och ge verksamheten energi till utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.
Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. Support i e-rekryteringssystemet kan du få via 0771-693 693 Frågor om tjänsten besvaras av kontaktpersonerna i annonsen.

Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Rektor

Bodens kommun