skoljobb.se

Gränna skolområde

Vi söker rektor till Gränna skolområde F-9!
Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Medarbetarnas kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt ca 75 personer och 570 elever har sin skolgång hos oss.

I rektorsrollen ingår att driva skolans systematiska kvalitetsarbete tillsammans med medarbetare och rektorskollegor för att skapa en attraktiv och likvärdig skola där varje elevs talang och styrka lyfts fram och tas tillvara. Som rektor leder du den pedagogiska verksamheten och har ansvar för läroplansmål, medarbetare och ekonomi.

Vi erbjuder:
Ditt ledningsstöd på skolområdet består av två biträdande rektorer, en skolhandläggare och ett elevhälsoteam bestående av kurator, specialpedagog, skolsköterska, SYV och speciallärare. Du kommer att ingå i grundskolans chefsgrupp som löpande får kompetensutveckling för ett hållbart och kvalitetssäkert ledarskap. Du träffar också regelbundet en mindre grupp chefskollegor och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett 1-16 årsperspektiv.

Som ny chef får du både en kommungemensam och verksamhetsspecifik introduktion. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor. Utbildningsförvaltningens stödfunktioner erbjuder dig också stöd och vägledning inom områdena utveckling och kvalitet, elevhälsa, ekonomi, HR, juridik, administration och kommunikation.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss på länken nedan.

Länk: Jobba i Jönköpings kommun (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun.4.74fef9ab15548f0b8001425.html)

Vi söker dig som:
• har en akademisk utbildning inom pedagogik
• har några års arbetslivserfarenhet inom skola eller förskola
• gärna får ha arbetsledande erfarenhet
• gärna får ha erfarenhet av att driva skolutveckling och förändringsarbete.

Du är en kommunikativ ledare med förmåga att skapa goda relationer. Vi tror också att du är resultatinriktad och drivs av att arbeta mot måluppfyllelse. Du leder verksamheten genom att fördela och prioritera arbetet men kan också omvärdera när situationen kräver. Utöver detta är du motiverande, inkluderande och vågar fatta beslut och ta ansvar för dessa.

Upplysningar
David Norrfjärd, chef grundskola tel. 036-10 67 40
Sara Johansson, biträdande chef grundskola tel. 036-10 26 89
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk

Länk: Fackliga representanter (http://www.jonkoping.se/fackligaubf)


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Rektor

Regioner
Utgår

2019-04-04

Ansök nu

Dela detta jobb