skoljobb.se

Rektor Bors högstadieskola

Ansök nu

Rektor Bors högstadieskola

Värnamo kommun ligger mitt i Småland, där E4 möter väg 27, i en tillväxtregion med Gnosjöandan och hög sysselsättning. Som medarbetare hos oss arbetar du med människan i fokus och skapar en värdefull arbetsdag, som ger värde för såväl dig som för medborgarna. Barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar förskola, grundskola, kulturskola, gymnasie, vux och särskola Tillsammans är vi ca 1300 anställda.

Välkommen att söka tjänst som rektor här i Värnamo. Vår vision är att varje barn och elev, med lust och glädje, ska uppleva meningsfullhet och framgång i det dagliga arbetet. Barnens och elevernas behov av kunskaper, färdigheter, omtanke och trivsel ska uppfyllas och deras förväntningar om möjligt överträffas

Beskrivning
Vill du ha ett spännande och utvecklande ledaruppdrag?

Vi söker en rektor som tillsammans med medarbetarna vill fortsätta att utveckla Bors skola med sina ca 200 elever. Grundskolorna i Värnamo Kommun har fokus på elevernas utveckling och tror på elevernas förmåga och lärarnas kompetens. Våra ledarvärderingar är: ”vi tar ansvar”, ”alltid bättre”, ”engagerade ledare”, ”alla är viktiga” och "vi finns för andra!'

Skolans verksamhetsmål är ”god kvalité i undervisningen och utvecklande lärmiljöer ger högre måluppfyllelse”. Vi har haft ett utvecklingsarbete med fokus på pedagogiskt ledarskap, lektionsdesign och under läsåret 22/23 fortsätter arbetet med utvecklingsområdena ”närvaro för ökad måluppfyllelse” och ”tillgänglig undervisning för alla”.

Arbetsuppgifter
I uppdraget ansvarar du för skolans elever och personal. Det innebär ansvar för systematiskt kvalitetsarbete, elevernas måluppfyllelse, skolans utveckling och ekonomi och arbetsmiljön för elever och personal. Du är en i ett team av 13 rektorer i ledningsgruppen för grundskolorna, där arbetar vi tillsammans för att skapa en likvärdig utbildning för kommunens elever och stödjer och utmanar varandra i ett kollegialt lärande.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har en pedagogisk utbildning och god kunskap om regelverk, strukturer och arbetssätt inom grundskolan och erfarenhet av skolutvecklingsprocesser. Du är tydlig i ditt ledarskap, handlingskraftig och har förmågan att omsätta idé till verklighet. Du arbetar systematiskt, strategiskt och målfokuserat för att utveckla verksamheten. Du är lyhörd, god kommunikatör och  är en ledare som får medarbetare att växa genom att stödja och utmana.
Rektorsutbildning och erfarenhet av arbete i grundskolan är meriterande

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet då uppdraget som rektor kräver engagemang, ansvarstagande och nytänkande.

Villkor
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.
Intervjuer planeras till 5-7 april

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde : 2023-08-01
Löneform: Vi tillämpar individuell lönesättning.
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Värnamo
Kontakt: Andreas Westberg, Tf. verksamhetschef 0370-377331
Fackliga företrädare: Sveriges Skolledare, Malin Knuuttila 0370-377112 och Sveriges lärare, varnamo@sverigeslarare.se

Sista ansökningsdag: 2023-03-30

Dela detta jobb

Rektor Bors högstadieskola

Värnamo Kommun