skoljobb.se

logga

Rektor för grundsärskolan

Regioner
Utgår

2023-05-30

Ansök nu

Rektor för grundsärskolan

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun. Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.

Vi söker en rektor för verksamhet särskola/anpassad grundskola. I dagsläget finns kommunal särskoleverksamhet vid två skolenheter, en f-6- och en 7-9 skola men då det även finns integrerade elever i övriga skolor är det viktigt att rektor för särskola samverkar med övriga rektorer för att tillsammans driva och utveckla särskoleverksamheten i hela kommunen. Samverkan sker även med socialtjänst och externa aktörer i syfte att förbättra förutsättningarna för varje barn.

Då rektorsuppdraget motsvarar ca 60 % disponeras resterande tid i verksamhet utifrån rektors prioritering.

Särskoleverksamheten befinner sig i en utvecklingsfas där elevantalet ökat de senaste åren. Detta har lett till ökad personalbemanning och utökade lokaler. Här finns med andra ord goda möjligheter att tillsammans med personalen driva utvecklingsarbetet framåt.

Arbetsuppgifter:

Rektors främsta uppgift är att leda och utveckla verksamheten i syfte att förbättra förutsättningarna för varje barn. Då vi ser personalen som vår främsta tillgång är det viktigt att rektor är närvarande och prioriterar arbetsmiljöarbete. Tillsammans med personal och vårdnadshavare skapas en vardagskultur som leder till kontinuerliga förbättringar.

I uppdraget ingår även sedvanliga arbetsuppgifter kopplade till chefsrollen, såsom exempelvis ansvar för arbetsmiljö och budget.

Till din hjälp finns rektorskollegor, utvecklingsledare, controller, HR-specialist och många fler!

Kvalifikationer:

Examen med legitimation från förskollärar- eller lärarutbildning.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Erfarenhet av arbete inom särskola el liknande verksamhet. Genomgången rektorsutbildning är meriterande.

Övrigt:

I Vårgårda kommun gäller heltid som norm med möjlighet till deltid. Då heltidsuppdrag saknas innebär det att tjänster kan kombineras med andra arbetsuppgifter, eller vid annan arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2023-05-30

Arbetsgivarens referensnummer: C141566

Upplysningar lämnas av:

Malin Lindberg
Skolchef
Telefon: 0322-600 704
E-post: malin.lindberg@ vargarda.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-600 600
 

Dela detta jobb

logga
Rektor för grundsärskolan

Vårgårda kommun