skoljobb.se

Rektor för John Blund dygnet runt förskola och Galaxens förskola.

Ansök nu

Rektor för John Blund dygnet runt förskola och Galaxens förskola.

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Nanny Palmkvist har tre förskoleområden. Vi söker nu rektor till ett av dessa, Nanny Palmkvist Öst. Som rektor blir du ansvarig för Nanny Palmkvist Öst i dagsläget två förskolor, Galaxens förskola samt för John Blunds förskola, Helsingborgs stads enda dygnet-runt-förskola.

ARBETSUPPGIFTER
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att leda och utveckla det pedagogiska arbetet. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs inom givna ekonomiska ramar och du har såväl personalansvar som arbetsmiljöansvar.

Du kommer att ansvara för John Blunds förskola och fritidshem som är en dygnet runt öppen förskola, öppet dygnet runt, alla dagar på året och har hela Helsingborgs stad som upptagningsområde. Samtidigt är det en helt vanlig förskola som erbjuder pedagogisk verksamhet på dagarna och som följer läroplanen för förskolan. John Blund har plats för 80 inskrivna barn, och sängplatser för 25. På John Blund går barn som är 1-12 år gamla

Dygnet runt innebär att barn lämnas mellan klockan 05:30 och 19:00 och hämta fram till 22:00 enligt det schema som är överenskommet. De äldre barnen kommer när deras ordinarie fritidshem stänger. På förskolan arbetar engagerade pedagoger som brinner för sitt arbete och barns möjlighet till utveckling och lärande.

Galaxens förskola arbetar utifrån profil natur, teknik och rörelse. Denna profil främjar barns hälsa och kreativitet samt ger glädjen i lärandet, allt detta i Nanny Palmkvists anda. Galaxen har möjlighet att ta emot upp till 80 barn i åldrarna 1-5 år.

Galaxen är grannar med både teknik- och entreprenörsskolan KomTek och Filborna Arena och i närheten av förskolan och olika naturområden och lekplatser att utforska. Ett stenkast ifrån ligger exempelvis Barnens skog i Filborna skogspark som ger möjlighet att tillsammans undersöka, utforska och lära om djur och natur.

Som rektor inom verksamhetsområde 3 tar du rekelbundet del i olika former av kollegialt lärande tillsammans med kolleger från såväl förskola som skola. Vi lär och gläds med varandra. Du kommer också att ingå i ett bra ledningsteam med de övriga två förskoleområdena samt Nanny Palmkvist skolan.

KVALIFIKATIONER
Du har pedagogisk högskoleutbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda pedagogisk verksamhet. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet från förskole- eller skolverksamhet och gått eller går rektorsutbildning. Det är naturligtvis också meriterande om du har tidigare erfarenhet av dygnet runt öppen verksamhet.

Du är en ledare som har positiva förväntningar på din omgivning. Du är tydligt uppdrags - och utvecklingsfokuserad och du brinner för det pedagogiska ledarskapet.

Du har förmågan att bygga ett lag och du bidrar till arbetsglädjen på arbetsplatsen genom ditt sätt att leda. Du har förmågan att kombinera höga förväntningar med personlig omtanke och medmänsklighet. Du skapar delaktighet och engagera och motivera medarbetare som vill vara i framkant.

Du leder och utvecklar verksamheten tillsammans med fokus på läroplanen och de nationella målen, och du ser systematiskt kvalitetsarbete som grunden för utveckling. Du har god analytisk förmåga och är en god omvärldsbevakare

ÖVRIGT
Under kontaktpersoner ser du några av de fackliga kontaktpersoner du kan vända dig till. Du kan också nå Kommunal på 042-10 50 91 eller på mail, helsingborg.skane@kommunal.se. VISION når du på 042-10 50 93, övriga fackliga organisationer via kommunens vx 042-10 50 00.

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29.

Dela detta jobb

Rektor för John Blund dygnet runt förskola och Galaxens förskola.

Helsingborgs Stad