skoljobb.se

Rektor för Västra Ramlösa förskolor

Ansök nu

Rektor för Västra Ramlösa förskolor

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Västra Ramlösa förskolor består av Birkagatan, Brunnsberga, Fridas och Humlegården, som är en hörselintegrerad förskola. Vi är cirka 65 härliga medarbetare och 260 nyfikna barn. Våra förskolor är inspirerade av Reggio Emilias pedagogiska filosofi vilket för oss innebär att pedagogisk dokumentation är ett arbetsverktyg och våra lärmiljöer och val av material bjuder in till lärande och utforskande för barnen. Vår projektrubrik: Barnen idag om imorgon handlar om att arbeta med en hållbar framtid i sikte Vi söker dig som vill vara med och utveckla förskolor i tiden för framtiden. Förskolorna är placerade i Gustavslund och Humlegården i östra delarna av centrala Helsingborg. Detta betyder spännande utemiljöer och närhet till Jordbodalen.

Vi skapar förutsättningar för barnens lärande och dokumenterar arbetet och lärandet tillsammans med barnen. Vi utvärderar löpande vår undervisning och barnens väg mot läroplanens mål. Hos oss möter du engagerade och kompetenta medarbetare som har tillgång till olika digitala lärverktyg, ständig kompetensutveckling och en tydlig organisation. Förskolorna har gott om inspirerade förskollärare som vågar! Vi ser olikheter som en tillgång och vill gärna se en mångfald både bland barn och bland personal.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig en tjänst som ger dig möjlighet att leda förskolor med tydliga profiler och en modern syn på förskolans uppdrag. Du längtar efter uppdraget att bibehålla och utveckla den kvalitet som byggts upp med bl.a. inspiration av Reggio Emilias pedagogiska filosofi.
Utvecklingsarbetet och kvaliteten är evidensbaserad och bygger på analys, därför blir det systematiska kvalitetsarbetet en naturlig del i ditt dagliga resonemang och arbete. Du har höga förväntningar på verksamheten och ett inspirerande bemötande som skapar delaktighet.

Du kommer att ha fullt budget- och personalansvar. Som chef har du nyckelpersoner kopplade till dig och din verksamhet inom till exempel HR och ekonomi.
I Helsingborg tror vi på att nyckeln till framgångsrika verksamheter med hög måluppfyllelse är framgångsrika chefer. Du kommer bland annat att ingå i ledningsgruppen i ett av stadens verksamhetsområden. I gruppen ingår 12 rektorer för antingen förskola eller grundskola. I ledningsgruppen lär, utmanar och stöttar ni varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har nyfikenhet, vilja att tänka nytt och har kvalitet i fokus. Att få fortsätta driva utvecklingen på Västra Ramlösa förskolor ser du som en härlig utmaning.
Vi söker dig som har spännande idéer om ledarskap. Din personal har hög kompetens för arbetet i barngrupperna, du har hög kompetens för och nyfikenhet på ledarskapet.

Du har en pedagogisk examen, är väl förtrogen med förskolans uppdrag och systematiskt kvalitetsarbete. Du har erfarenhet av att arbeta i en ledande ställning inom förskola eller skola. Om du har haft verksamhets-, personal- och ekonomiskt ansvar är det givetvis en merit. Vi ser även mycket positivt på om du har genomgått det statliga rektorsprogrammet och/eller motsvarande ledarskapsprogram.

Du ser det som en utmaning att få varje medarbetare att känna sig sedd. Du skapar goda relationer och har ett lyssnande förhållningssätt. Ditt ledarskap medför fokus på både utveckling och nära pedagogiskt ledarskap.
Dina medarbetare vet att du tror på dem och vi söker dig vi vill tro på.

ÖVRIGT
Kontaktuppgifter fackliga organisationer:
Kommunal 042-10 50 91
Vision 042-10 50 93

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Rektor för Västra Ramlösa förskolor

Helsingborgs Stad