skoljobb.se

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

• Verksamhet Förskola är en del av Bildningsförvaltningen. Vi arbetar för en likvärdig förskola där alla barns rätt till utbildning står i fokus, vi tydliggör yrkesroller och ansvar för förskollärare och barnskötare. I varje geografiskt område finns specialpedagoger. Vår vision är att förskolan ska stödja varje barn oavsett förutsättningar så att alla ges möjlighet att utvecklas mot målen. Vårt mål är att erbjuda ett stödjande lärande i en inspirerande och trygg miljö som möter individens och samhällets behov. Vi har en sammanhållen övergripande kompetensutvecklingsplan och fem studiedagar per år. Alla våra förskolor har arbetskläder, både för inom och utomhusbruk, ett led i vårt arbete att höja frisknärvaron i verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla framtidens förskola i Motala?

Förskolan i Motala kommun är i en expansionsfas där nya förskolor tillkommit och fler planeras framöver. Därför söker vi dig som är redo att möta framtidens behov och utmaningar tillsammans med oss. Ditt uppdrag som rektor blir att leda verksamheten inom enheten och du kommer ansvara för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhetsutveckling. I rollen som rektor kommer du även utveckla och driva enhetens systematiska kvalitetsarbete och ansvara för att din enhet når resultat utifrån uppsatta mål. Förskolan, och hela bildningsförvaltningen, är inne i utvecklingsinriktade processer kring systematiskt kvalitetsarbete vilket syftar till en högre måluppfyllelse i vår undervisning.

Du sätter förskolans uppdrag och barnens bästa i fokus och kommunicerar mål och planer med dina medarbetare för ökad förståelse av sin roll och betydelse för helheten. Arbetet är omväxlande och håller tidvis ett högt tempo. Vi erbjuder dig en kreativ och inspirerande arbetsplats där vi lägger stor vikt på kollegialt lärande och kompetensutveckling. Du ingår i förskolans ledningsgrupp och kommer att arbeta tillsammans med 15 drivna och utvecklingsinriktade kollegor under ledning av verksamhetschef. Vi processar tillsammans framtidens förskola, vi samlar oss kring en utbildningsidé och söker dig som är nytänkande. Visst låter det spännande?

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har genomgått statliga rektorsutbildningen. För att passa för tjänsten ska du ha aktuell erfarenhet av att ha arbetat med pedagogisk verksamhet och vara väl förtrogen med förskolans styrdokument och pedagogiska uppdrag. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet och tidigare arbetat med systematiskt kvalitetsarbete. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. God datorvana är en förutsättning för tjänsten.

Som person ser du möjligheter i förändringar och kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. För att passa för tjänsten behöver du vara trygg i dig själv. Att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt faller sig naturligt för dig. Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet samt kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor samt drivs av en vilja att arbeta målinriktat och att åstadkomma resultat. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Rektor i förskola

Företag Motala kommun
Regioner
Utgår

2020-08-02

Ansök nu

Dela detta jobb