skoljobb.se

Rektor Marks kommun

Företag Marks kommun
Regioner
Utgår

2018-09-28

Ansök nu

Rektor Marks kommun

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Barn- och utbildningsförvaltningen är organiserad efter huvudverksamheterna förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning som leds av verksamhetschef.

Kommunen har höga ambitioner där man satt upp ett mål att vara en ledande skolkommun vilket innebär att man strävar efter att vara bland de 10% bästa. Förvaltningens vision är En lärmiljö föra alla – En modern skola på vetenskaplig grund. Vill du vara med och leda skolan i Marks kommun mot detta? Välkommen att söka tjänst som rektor.

ARBETSUPPGIFTER
Som rektor har du det övergripande ansvaret för elever, ekonomi, personal och att organisera och leda elevhälsoarbetet. Du ska i dialog med dina medarbetare formulera tydliga mål för verksamheten och arbeta strategiskt utifrån ett pedagogiskt ledarskap med tydligt fokus på framtidsfrågor och utvecklingsarbete. Som stöd för ditt arbete ingår du i en chefsgrupp som träffas regelbundet där fokus ligger på strategiskt ledarskap.

Efter en omorganisation inrättas nu en ny rektorstjänst med ansvar för både grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Tillsammans med personalen får du möjlighet att arbeta för en gemensam utveckling och för ett gemensamt arbete för hög kvalité. Så här ser de praktiska förutsättningarna ut.

Särskola Åk 1-6, 16 elever, placerad på vår grundskola åk F-6 Stommenskolan.
Åk 7-9, 7 elever, placerad på vår grundskola åk 7-9 Lyckeskolan.
Gymnasiesärskolan, 15 elever, placerad i Kunskapens hus där bland annat övrig gymnasieutbildning och vuxenutbildning finns.

Lyckeskolan är idag en s k paviljongskola och arbete med att bygga ny skola pågår och planerad byggstart är första kvartalet nästa år. Stommenskolan står också inför en omfattande ombyggnation men där är byggstart ännu inte fastlagd. Så det är en spännande framtid för grundsärskolan där man kommer få nya lokaler med mycket goda förutsättningar.

KVALIFIKATIONER
Dina kollegors förväntningar på dig och dina resultat:
Chefsgruppen bestående av rektorer och förskolechefer har tillsammans tagit fram en ledarskapsprofil och utifrån den följande förväntningar på chef och ledare i barn- och utbildningsförvaltningen i Marks kommun.

Vi söker dig som har modet att anta utmaningen att jobba som skolledare. För att lyckas i ditt uppdrag hos oss är det viktigt att du har förmågan att skapa relationer, har självinsikt och helhetssyn. Nyckelord i vår verksamhet är kommunikation, reflektion och kunskap. Vi erbjuder dig att bli en del av vår gemenskap där humor, samarbete och prestigelöshet är kännetecknande. Vi förväntar oss att du delar vår vision En lärmiljö för alla – en modern skola på vetenskaplig grund.

Vi förväntar oss följande resultat av en ledare med vår profil:
Vi får en enhet där alla arbetar åt samma håll med arbetslag som samplanerar och samarbetar. En arbetsplats där vi fokuserar på och utvecklar det som inte fungerar. Man skapar en god arbetsmiljö där människor växer och utvecklas och därmed får minskade sjuktal, högre måluppfyllelse, större trivsel, en god vikänsla, lust att lära och möjlighet att lyckas.

ÖVRIGT
Vi beräknar att genomföra intervjuer den 5 oktober.

Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Rektor Marks kommun

Marks kommun