skoljobb.se

logga

Rektor Raoul Wallenbergförskolan Upplands Väsby

Ansök nu

Rektor Raoul Wallenbergförskolan Upplands Väsby

Raoul Wallenbergförskolan Upplands Väsby kommer att öppna i början av januari 2023. Förskolan kommer att vara belägen i det nya generationshuset i centrala Upplands Väsby där det kommer att finnas utrymme för 80 barn och 80 äldre. På bottenplanet kommer förskolan att inrymmas och på de övre våningsplanen kommer i Stockholms sjukhems regi ett tar äldreboendet ta plats. Utformningen av fastigheten kommer att inbjuda till interaktion mellan barn och äldre.

Nu söker vi en rektor för Raoul Wallenbergförskolan Upplands Väsby som vill anta den yttersta spännande utmaningen att tillsammans med den ansvarige för äldreboendet väva samman de båda verksamheterna med omsorg om både barn och äldre. Vi ser det som ett innovativt sätt att i vårt moderna samhälle bidra till att sluta gapet mellan generationerna. Vi tror att det kan bli berikande för både barnen och de äldre.

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och vårdnadshavare en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor.

Uppdraget att stå i ledningen för en Raoul Wallenbergförskola är ett ytterst spännande, utmanande och utvecklande skolledaruppdrag. Vi har mycket höga förväntningar på våra skolledare och fokus ligger både på pedagogiskt och karaktärsmässigt ledarskap. Våra skolledare ska vara goda föredömen i att leva upp till våra fyra ledord. I detta uppdrag ska du kunna driva och utveckla en excellent förskoleverksamhet och samtidigt etablera ett nära och berikande samarbete med äldreboendet. Vi förväntar oss att skolledaren är en god ledare för barn och medarbetare, men också en auktoritet gentemot vårdnadshavare och aktörer i det omkringliggande samhället. Inom RWS pågår ett målmedvetet utvecklingsarbete som drivs av våra skolledare och därför förväntas du vara aktivt drivande i denna offensiva skolutveckling.

Vem är du? Vi söker en dokumenterat skicklig, drivande och engagerad rektor som, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för varje enskilt barn. Du ska ha goda erfarenheter av förskoleverksamhet. Vi förväntar oss framåtanda och ett gott entreprenörskap. Oavsett bakgrund och erfarenhet fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som brinner för att ge barn och ungdomar en god start i livet.

Utöver ovanstående ligger följande i rektorsuppdraget:

  • Pedagogiskt ansvar – tillse att varje enskilt barn, oavsett förutsättningar, får det stöd och de utmaningar de behöver.

  • Driva ett målmedvetet systematiskt kvalitetsarbete.

  • Vara strukturerad och metodisk.

  • Personalansvarig – anställer, leder och utvecklar medarbetare.

  • Ekonomiskt ansvarig – budget, budgetuppföljning och ekonomisk analys.

  • God IT-vana, eftersom vi har en mycket hög nivå på IT-användning i koncernen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.

Låter det som ett spännande uppdrag som passar dig? Läs mer om oss på www.raoulwallenbergskolan.se

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV och ett personligt brev. Din ansökan vill vi ha senast den 30 juni 2022. Vi behandlar ansökningar fortlöpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Har du frågor om tjänsten som rektor för Raoul Wallenbergförskolan Upplands Väsby är du välkommen att kontakta:  Eva Arfwedson, vice VD, telefon 072-858 05 99 eller via mail eva.arfwedson@raoulwallenbergskolan.se.

Dela detta jobb

logga
Rektor Raoul Wallenbergförskolan Upplands Väsby

Raoul Wallenbergskolorna AB