skoljobb.se

logga

Rektor Raoul Wallenbergskolan Lidköping

Regioner
Utgår

2021-10-31

Ansök nu

Rektor Raoul Wallenbergskolan Lidköping

Brinner du för att göra positiv skillnad? Vill du vara med och vidareutveckla en värdegrundsbaserad skola under devisen ”Skolan mitt i byn”. Då är du välkommen att söka tjänsten som rektor för Raoul Wallenbergskolan Lidköping som öppnar hösten 2022.

Raoul Wallenbergskolorna är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Våra skolor ska ge barnen och eleverna bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt. Dessutom ska skolorna vara ”Skolan mitt i byn”, vilket innebär att skolan på ett positivt sätt ska bidra till att lokalsamhället utvecklas till en positiv och attraktiv stadsdel.

Intresset för vårt skolkoncept är mycket stort och därför kommer vi under de närmaste åren bygga och etablera flera nya skolor runt om i Sverige. Vi har nu ett behov av rektor till vår nya högstadieskola RWS Lidköping som öppnar i augusti 2022. Skolan är belägen mitt i Rörstrandsområdet med närhet till centrum och resecentrum.

Uppdraget, att stå i ledningen för en Raoul Wallenbergskola är ett ytterst spännande, utmanande och utvecklande skolledaruppdrag. Vi har mycket höga förväntningar på våra skolledare och fokus ligger både på pedagogiskt och karaktärsmässigt ledarskap. Våra skolledare ska vara goda föredömen i att leva upp till våra fyra ledord. Vi förväntar oss att skolledaren är en god ledare för elever och medarbetare i skolan, men också en auktoritet gentemot vårdnadshavare och aktörer i det omkringliggande samhället. Inom RWS pågår ett målmedvetet utvecklingsarbete som drivs av våra skolledare och därför förväntas skolledaren vara aktivt drivande i denna offensiva skolutveckling.

Vem är du? Vi söker en dokumenterat skicklig, drivande och engagerad skolledare som, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för varje enskild elev. Du ska ha god erfarenhet som skolledare, framåtanda och präglas av ett gott entreprenörskap. Oavsett bakgrund och erfarenhet fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som brinner för att ge barn och ungdomar en god start i livet.

Utöver ovanstående ligger följande i rektorsuppdraget:

  • Pedagogiskt ansvar – tillse att varje enskild elev, oavsett förutsättningar, får det stöd och de utmaningar de behöver.

  • Etablera samarbete med det lokala föreningslivet – inom bl a hälsa och idrott, kultur och drama – samt med näringsliv och högre utbildning.

  • Driva ett målmedvetet systematiskt kvalitetsarbete.

  • Leda elevhälsoarbetet på skolan.

  • Personalansvarig – anställer och utvecklar medarbetare.

  • Ekonomiskt ansvarig – budget, budgetuppföljning och viss ekonomisk analysförmåga.

  • Vi har en mycket hög nivå på IT-användning i verksamheten och därför krävs god IT-vana.

Låter det som ett spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Senast den 31 oktober 2022 vill vi ha din ansökan. Rekrytering sker dock fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten som rektor för RWS Lidköping är du välkommen att kontakta:

Peter Gejervall, VD RWS Skaraborg,  telefon 0708-131105 eller via mail peter.gejervall@raoulwallenbergskolan.se

Dela detta jobb

logga
Rektor Raoul Wallenbergskolan Lidköping

Raoul Wallenbergskolorna AB