skoljobb.se

Rektor sökes till Brunnsåkerskolans rektorsteam!

Ansök nu

Rektor sökes till Brunnsåkerskolans rektorsteam!

Arbetsuppgifter

Vill du vara med oss och skapa goda förutsättningar för elevers fortsatta lärande? Då är tjänsten hos oss på Brunnsåkersskolan något för dig! Vi söker nu en ny rektor till skolans rektorsteam. Som rektor kommer du ha det övergripande ansvaret för verksamheten med personal-,arbetsmiljö-, ekonomi- samt kvalitetsansvar. Tillsammans med skolans andra rektorer förväntas du att utveckla arbetsorganisationen på skolan för att smidigt och effektivt hantera den vardagliga driften av verksamheten. Du bedriver ett pedagogiskt ledarskap genom att vara professionell, agera etiskt och visa prov på gott omdöme och personlig omtanke. Du är trygg i din roll, även i situationer där du måste fatta svåra beslut. Genom tydlig kommunikation kring mål, resurser och förväntat resultat leder du personalen framåt och skapar förståelse och acceptans för fattade beslut. Du stimulerar till pedagogisk utveckling och engagemang genom att visa tillit till personalens förmåga, vidga deras ansvar samt bidra med konstruktiv kritik. Du kommer att erbjudas ett flexibelt arbete där du både arbetar självständigt och tillsammans med skolans rektorsteam för att driva skolans utveckling och lärande framåt. Utifrån beprövad erfarenhet och vetenskapliga grunder bedriver du ett systematiskt kvalitetsarbete med hög måluppfyllelse. Vi vill att du bidrar med din kompetens och att du vill påverka förvaltningens arbete genom ett aktivt deltagande även i förvaltningsövergripande frågor. Vi tror oss kunna utmana dig genom ett stimulerande och utvecklande arbete. Utöver dina kollegor kommer du ha möjlighet att ta stöd av flera specialister som ingår i förvaltningens administrationsfunktion. Vi vill att du utifrån din förståelse, uppfattning och tolkning besvarar nedan frågor på ett kärnfullt sätt i din ansökan: - Vad är kvalitet i skolan? - Vilka ledarhandlingar ser du som viktiga för att säkerställa en hög kvalitet i skolan? - Vad tror du blir viktigt för att få medarbetare i gemensam rörelse mot uppsatta mål? - Vad tänker du kring att Jaget ska stärka Vi:et och Vi:et ska stärka Jaget? - Vad tänker du kring rektorns roll i det pedagogiska ledarskapet?

Kvalifikationer

Du ska ha pedagogisk insikt genom utbildning och erfarenhet. Vi ser därför att du har förskollärar- eller lärarexamen med erfarenhet av pedagogiskt arbete inom förskola eller skola. Eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har gått rektorsprogrammet eller har tidigare erfarenhet av arbete som skolledare. För att du ska finna uppdraget stimulerande och kunna prestera vill vi att du har förmåga att ta initiativ och motiveras av att få saker gjorda. Du kan skapa rörelse och förflytta dig själv och din omgivning utifrån helhetsbilden och du gör detta på ett utmanande men samverkande och prestigelöst arbetssätt. Det är viktigt att du har förmågan att arbeta i parallella processer och kan driva förändringsarbete. Du har en hög men hälsosam ambitionsnivå och är flexibel i tillvägagångssätt för att nå övergripande mål och resultat. Vår ambition är att genomföra intervjuer den 26/8 med fördjupningsintervjuer den 30/8. Under v.29 och v.32 är Magnus Rudgard som kontaktperson. Under v.28 och v.31 är Yasmine Johansson Gunnarsson kontaktperson.

Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Magnus Rudgard, skolområdeschef Centrum
Telefon: 070 513 61 35
Namn: Yasmine Johansson Gunnarsson, HR-Konsult
Telefon: 0720-833772

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Skolledarförbundet
Telefon: 035-137000

Ansökan

Referensnummer: C29734 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-08-11

Dela detta jobb

Rektor sökes till Brunnsåkerskolans rektorsteam!

Halmstads kommun