skoljobb.se

Rektor till Andersbergs förskolor

Ansök nu

Rektor till Andersbergs förskolor

Arbetsuppgifter

Som rektor för förskolor i Andersbergs verksamhetsområde har du det övergripande ansvaret för verksamhetens helhet. Du kommer ha ansvar för det pedagogiska utvecklingsarbetet, arbetsmiljöansvar för din verksamhet samt personalansvar och budgetansvar. För att trivas i rollen som rektor hos oss behöver du ha ett intresse för utvecklingsarbete, ett arbete som ofta sker i nära samarbete med andra rektorer, både i verksamhetsområdet och i barn och ungdomsförvaltningen. Du förväntas ha ett etiskt förhållningssätt som är förankrat i läroplanens värdegrund och som sätter barnens och medarbetarnas lärande i fokus. Vi vill att du har förmågan att vara en tydlig men empatisk ledare som tror på att välmående och inspirerade medarbetare presterar bättre. Du kommer ingå i team bestående av rektorer som leder Andersbergsskolan och förskolor på Andersberg, vilket innebär att vi söker en lagspelare som värdesätter och förstår att samarbete är en framgångsfaktor. Tillsammans arbetar vi för att utveckla barns nyfikenhet och vilja att lära. Vi söker kvalitativa och engagerade chefer som vill vara med och leda dagens och morgondagens förskola. Vi söker dig som är modig, flexibel och vågar ta klivet framåt. Du kommer behöva ha ett lösningsfokuserat arbetssätt och uppskatta utmaningar. Värt att veta är att inom vår förvaltning finns en väl utarbetad administration som stödfunktion inom ekonomi, arbetsmiljö och HR för att avlasta förvaltningens chefer.

Kvalifikationer

Pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en lagspelare som även kan arbeta självständigt: Du leder och styr verksamheten tillsammans med ytterligare rektorer i en ledningsgrupp i verksamhetsområdet. Här får du möjligheter att leda och arbeta med skolutveckling tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare. Två av fyra rektorer i teamet har huvudansvar för förskolorna på Andersberg och två av rektorerna i teamet har ansvar för Andersbergsskolan. Ditt pedagogiska ledarskap spelar stor roll: I rollen som pedagogisk ledare har du i uppdrag att leda verksamheten mot uppsatta mål. Du ansvarar för det systematiska kvalitetsarbetet och tillsammans med kollegor och personal arbetar du med analys av resultaten, identifierar behov, vidtar åtgärder som möter behoven samt uppföljning och utvärdering. Som rektor har du en nyckelroll för att utveckla verksamheten och för att skapa en god arbetsmiljö. Du är en del av rektorsgruppen och BUF en aktör och en medledare: Som rektor i Halmstad kommun får du kontinuerligt stöd från rektorsgruppen i skolområde Söder, där du själv ingår. Rektorsgruppen arbetar med kollegialt lärande och diskuterar frågor som rör skolutveckling och pedagogiskt ledarskap. Vi vill att du bidrar med din kompetens och att du vill påverka förvaltningens arbete genom ett aktivt deltagande även i förvaltningsövergripande frågor. Utöver dina kollegor kommer du ha möjlighet att ta stöd av flera specialister som ingår i förvaltningens administrationsfunktion. Tillitsbaserad styrning och ledning: Som rektor vill vi att du är tydlig i din kommunikation kring mål, resurser och förväntat resultat och på så sätt skapar förståelse och acceptans för fattade beslut. Du ska stimulera till utveckling genom att visa tillit till personalens förmåga, vidga deras ansvar samt bidra med konstruktiv kritik. Du ska vara ett gott föredöme i ditt ledarskap genom att vara professionell, agera etiskt och visa prov på gott omdöme och personlig omtanke. Du ska bedriva systematiskt kvalitetsarbete utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Darinka Ribic, Skolområdeschef Söder
Telefon: 070 633 67 63 

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Kommunal
Telefon: 035-138070
Namn: Lärarförbundet
Telefon: 035-137997
Namn: Skolledarförbundet
Telefon: 035-137000

Ansökan

Referensnummer: C29700 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-08-12

Dela detta jobb

Rektor till Andersbergs förskolor

Halmstads kommun