skoljobb.se

Rektor till Åsö grundskola

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi vill att eleverna ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att skicklig personal på skolan är avgörande för att eleverna ska lyckas, och att skickliga chefer är avgörande för att skolan ska lyckas med sitt uppdrag. 

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som chef i Stockholms stad formulerar du tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.  

Åsö grundskola är en 7-9-skola som ligger på Södermalm i Stockholm. På skolan går drygt 500 elever och klasstorleken är normalt 25 elever. Åsö grundskola kännetecknas av tydligt kunskapsfokus, goda elevresultat och stor trivsel bland elever. Personalen är välutbildad och engagerad. Lärarna är behöriga och goda ledare med höga förväntningar på sina elever. På skolan råder den s k Åsöandan – ett förhållningssätt som innebär att var och en förväntas anstränga sig lite extra för att alla ska ha det bra.

Läs mer om skolan här:

https://asogrundskola.stockholm.se/om-skolan

Som rektor i Stockholms stad förväntas du leda det pedagogiska utvecklingsarbetet och se till att enheten arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer. Du arbetar tillsammans med medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbete och är lyhörd för idéer och förslag. Du arbetar aktivt i ett delegerat ledarskap och utvecklar visioner och tydliga mål för verksamheten i dialog med medarbetarna samt leder det systematiska kvalitetsarbetet och ansvarar för att verksamheten kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Åsö grundskola söker dig som ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du kommunicerar tydligt, säkerställer att budskap når fram, har god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Som chef strukturerar och systematiserar du verksamheten för ett organisatoriskt lärande samt planerar och prioriterar arbetet effektivt. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. 

Rektor på Åsö grundskola behöver utveckla skolans strukturer för det systematiska kvalitetsarbetet med fokus framförallt på analysarbetet och skapa strukturer för det kollegiala lärandet och en pedagogisk samsyn. 

Du har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet som skolledare. Du ska ha kunskap om att leda en skola på vetenskaplig grund och vara väl förtrogen med LGR 11, skolans regelverk och systematiskt kvalitetsarbete. Meriterande är rektorsprogrammet samt specialpedagogisk kompetens.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Stockholm
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4603

Kontakt    
Adelinde Schmidhuber, grundskolechef, 08-50833913
Michael Martinson, chefrekryterare, 08-50833015

Facklig företrädare    
Kjell Sjöberg, Sveriges skolledarförbund, 076-1221743
Olle Pettersson, Lärarförbundet, 076-1221743
Ragnar Sjölander, LR, 070-7601930

Sista ansökningsdag    2018-08-19
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Rektor till Åsö grundskola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen