skoljobb.se

Rektor till Gnosjöområdet F-6

Företag Gnosjö kommun
Regioner
Utgår

2019-10-28

Ansök nu

Rektor till Gnosjöområdet F-6

Välkommen att söka jobb i Gnosjö kommun, en spännande arbetsplats där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i din karriär. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Våra värdeord är mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan - livskvalitet för alla. Som personalförmåner erbjuder vi friskvårdsbidrag till alla våra anställda. Vi arbetar aktivt med vårt mål att ha en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens och initiativ tas tillvara.

Gnosjö kommun ligger i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige, och där vi som kommuner samverkar inom flera olika verksamhetsområden. Den speciella Gnosjöandan lever i allra högsta grad genom människors företagsamhet, finurlighet, samarbetsvilja och lösningsorienterade förhållningssätt.

Rektorsområdet Gnosjö F-6 innefattar Bäckaskolan F-6, Ekbackenskolan F-6 och Åvikenskolan F-6 som tillsammans har drygt 550 elever från förskoleklass till årskurs 6.
Även om de tre skolorna är olika i storlek och sammansättning har vi ett stort samarbete och gemensamma arbetssätt. Inom de enskilda skolorna har vi också ett stort samarbete, mellan årskurserna och med förskoleklassen och fritidshemmet samt med elevvårdande personal och andra professioner som verkar inom skolans ramar.

Vi ser nu ett behov av att utöka vårt ledningsteam i F-6 med ytterligare kompetens och kraft och hoppas att just du känner dig lockad!

Som rektor kommer du att arbeta i teamet F-6 tillsammans med teamchefen, rektor för Hillerstorps- och Kulltorpsskolan F-6 samt en biträdande rektor i Gnosjöområdet F-6.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta som rektor för Ekbackenskolan och Åvikenskolan. Som rektor är du ansvarig för den pedagogiska verksamheten vid skolan, dess kvalitet samt dess resultatstyrning. Du kommer att ingå i grundskolans ledningsgrupp i Gnosjö Kommun.

I din roll som rektor ser vi att du leder utifrån mål- och resultatstyrning för bättre måluppfyllelse, ett entreprenöriellt förhållningssätt, ett tydligt systematiskt kvalitetsarbete samt vetenskaplig och beprövad grund.

På det personliga planet ser vi att du har god förmåga att uppmuntra och utmana dina medarbetare till en pedagogisk dialog och utveckling. Du har god samarbetsförmåga och har lätt för att arbeta i team och nära samverkan med såväl dina egna medarbetare som andra skolledare i kommunen, i syfte att stärka verksamhetens kvalitet.

KVALIFIKATIONER
Vi ser det som en självklarhet att du har högskoleexamen inom det pedagogiska området. Har du erfarenhet av arbete som skolledare och rektorsutbildning ser vi detta som meriterande.

Utöver de formella meriterna ser vi följande punkter som meriterande:
- Att du har god förmåga att leda utveckling mot ökad måluppfyllelse samt att du är mål- och resultatorienterad.
- Att kunna leda organisationer utifrån ett entreprenöriellt förhållningssätt.
- Att du har förmåga att leda med hjälp av aktuell forskning och utifrån en vetenskaplig och beprövad grund.
- Att du har förmåga att leda genom systematiskt kvalitetsarbete. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av skolledaruppdrag eller annat uppdrag samt har arbetat i pedagogisk verksamhet.

Då tjänsten kräver resor inom kommunen ser vi körkort behörighet B som en förutsättning.

ÖVRIGT
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att nödvändiga politiska beslut fattas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Rektor till Gnosjöområdet F-6

Gnosjö kommun