skoljobb.se

Rektor till Grossbols skolområde

Företag Forshaga Kommun
Regioner
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Rektor till Grossbols skolområde

Forshaga kommun, två mil norr om Karlstad, har tillsammans med de kommunala bolagen drygt 900 anställda. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka på. Visionen, Forshaga barnkommun, lyfter ett framtidsperspektiv där vi bygger ett samhälle för nuvarande och kommande generationer. Vi sätter fokus på ett välkomnande förhållningssätt och att göra skillnad för våra invånare, varje dag!

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarna trivs och känner stolthet, engagemang och delaktighet.

Vi vill erbjuda utvecklingsmöjligheter och anställningsvillkor så att våra medarbetare vill stanna kvar och utvecklas tillsammans med oss. Som anställd hos oss har man tillgång till en rad olika förmåner för bland annat hälsa, friskvård och ledigheter för att ge en bra balans mellan jobb och fritid. 

Inom barn- och utbildningsförvaltningen är vi ca 350 kollegor som arbetar inom fyra skolområden med barn och elever i åldrarna 1-16 år. Som barnkommun arbetar vi för att alla barn och ungdomar ska ha en god miljö för lärande där de känner sig trygga och ges möjlighet att nå goda resultat. Vår värdegrund bygger på engagemang, delaktighet, samverkan och en öppen dialog.

Vi söker nu en ny kollega, rektor till Grossbolsskolan.

Grossbolsskolan är en skola med ca 300 elever från förskoleklass till årskurs 6, här finns också fritidshem och grundsärskola. Vi arbetar för att få trygga barn och ungdomar, som har tillit till sin egen förmåga och har respekt för sig själv och sin omgivning i en miljö som uppmuntrar till skapande. 

Arbetsuppgifter
Du leder och organiserar verksamheten och dess utveckling. I ditt arbete skapar du ett gott arbetsklimat och bra samverkan. I tjänsten ingår personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du kommer att ingå i förvaltningschefens fantastiska ledningsgrupp, som träffas en gång i veckan, där vi har ett nära samarbete i stora som små frågor.

Hos oss erbjuds du ett självständigt, kreativt och utvecklande arbete där samverkan är nyckeln till fortsatt utveckling. Du har modet att både leda och själv vara en lärande ledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning. Arbetslivserfarenhet från skolans område (gärna grundskolan) ses som en merit och vi förväntar oss att du har god pedagogisk insikt.

Vi förutsätter att du är väl förtrogen med skollagen och läroplaner samt övriga styrdokument.

Du har god förmåga att leda, motivera och skapa de förutsättningar som krävs både på individnivå och gruppnivå för att effektivt nå målen för verksamheten. Vi ser gärna att du har tidigare chef- och ledarerfarenhet.

Du har bra skriftlig, analytisk och administrativ förmåga. Det är viktigt att du är självgående, men också lyhörd och har en god samarbetsförmåga både med medarbetare och förvaltningens ledningsgrupp.

Genomförd rektorsutbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du har stödfunktioner så som HR-konsult och controller/ekonom till din hjälp i ditt vardagliga arbete. Som chef i Forshaga kommun erbjuds du också:

- Flexibel arbetstid
- En friskvårdstimme i veckan
- Subventionerad friskvård
- Kontinuerlig kompetensutveckling 

Välkommen med din ansökan!
Vi vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg på vår hemsida. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Dela detta jobb

Rektor till Grossbols skolområde

Forshaga Kommun