skoljobb.se

logo

Rektor till grundskolan

Regioner
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Rektor till grundskolan

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som vill arbeta som rektor i rektorsenhet 2 som består av Hok, Byarum och Bondstorps skolor och fritidshem.. I Vaggeryds kommun är du del av ett rektorsteam som idag består av 7 rektorer samt verksamhetschef för grundskola och elevhälsa. I vårt team har vi en bred erfarenhet som vi delar med oss av till varandra. Det systematiska kvalitetsarbetet är en del av det dagliga arbetet. Vi arbetar målinriktat med att varje lärare ska utveckla sin ämnesdidaktiska kompetens för att undervisningen ska skapa goda förutsättningar för elevernas lärande. Det kollegiala lärandet sker bland annat i ämnesgrupper på den egna skolan men även kommunövergripande. Detta sätt att arbeta ser vi gynnar utvecklingen av vår undervisning och en likvärdig skola. Vårt syfte är att skapa en hållbar skolkultur som leder till kunskap- och måluppfyllelse, delaktighet, inflytande och studiero. Inkludering ska i vår verksamhet vara en pågående process som visar på alla människors rättigheter, lika värde samt ett ständigt sökande efter ett bättre sätt att ta tillvara mångfald och olikheter. Ditt uppdrag är att tillsammans med oss skapa en skola i framkant.

Arbetsuppgifter

Som rektor hos oss är du främst en pedagogisk ledare där du utifrån våra styrdokument ansvarar för att utveckla skolans verksamhet så att våra elever når sin fulla potential. Du har också ansvar för medarbetare, elevvård, ekonomi och det systematiska kvalitetsarbetet. Som rektor leder du elevhälsan som består av specialpedagog, speciallärare, skolkurator och skolsköterska. I rektorsenheten finns även en biträdande rektor och administratör som stödjer dig i ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning, goda ledaregenskaper, och erfarenhet av att leda utvecklingsarbete i skolan. Du har lätt för att samarbeta med elever, vårdnadshavare, medarbetare och arbetsledning. Vidare är du skicklig på att organisera, vara flexibel och se möjligheter. Erfarenhet av arbete som rektor och rektorsutbildning är meriterande och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt ö.k

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt. Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.

Dela detta jobb

logo
Rektor till grundskolan

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen