skoljobb.se

Rektor till Hammarlundens skola 7-9

Företag Hammarö kommun
Regioner
Utgår

2018-08-05

Ansök nu

Rektor till Hammarlundens skola 7-9

Om arbetsplatsen
På Hammarö är du alltid nära. Nära vattnet, skogen, staden och naturen. Vi är även nära varandra.

Hammarö är en attraktiv boendekommun. Vi vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Kommunen har drygt 16 000 invånare och huvudorten är Skoghall. Med 54 kvadratkilometer är vi är till ytan en av Sveriges minsta kommuner, vilket gör att det alltid är nära till naturen såväl som till kommunens service. Hammarö kommun växer, har goda resultat och bra verksamheter med stolt personal. 

För att skapa en bra miljö för Hammaröbor samarbetar vi och sätter alltid invånaren i centrum. Vi söker dig som vill vara med på resan att forma framtidens Hammarö och skapa förutsättningar för att våra Hammaröbor ska trivas. Att kunna bo, leva och andas ut. 

På Hammarö väntar vi inte på att framtiden ska komma, vi är där och skapar den varje dag. 

Hammarö kommun växer och har goda resultat och bra verksamheter med stolt personal. Vi söker personal som vill vara med på resan att forma framtidens Hammarö. Vi skapar förutsättningar för att våra barn och elever ska växa och utvecklas till trygga individer. För att alla ska trivas samarbetar vi och sätter alltid barnen och eleverna i centrum och ser individens behov som huvudfokus. 

Arbetsuppgifter
Som rektor på bildningsförvaltningen arbetar du i huvudsak med att leda den egna enheten, Hammarlundens skola 7-9.
Du har ansvar för olika arbetslag och elever, och strävar efter att nå bästa måluppfyllelse för eleverna och ett bra arbetsklimat för såväl elever som personal. 

För rektor handlar det ytterst om att rusta barn och elever för framtiden. Du skall brinna för det pedagogiska ledarskapet och vi förväntar oss att du har modet att utmana för en fortsatt utveckling. Arbetet kännetecknas av planering, utveckling, uppföljning och utvärdering av den egna verksamheten. 

Arbetet innebär också ett nära samarbete med förvaltningschef och övriga skolledare i förvaltningsgemensamma frågor. Du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med övriga rektorer och förskolechefer i Hammarö kommun. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som: 

• Har lärarutbildning eller annan pedagogisk högskoleutbildning. Det är meriterande att ha gått den statliga rektorsutbildningen. 

• Är en tydlig ledare och som är beredd att arbeta som pedagogisk coach för personalen. Detta utför du genom att vara närvarande i verksamheten och till dessa verksamhetsbesök ge personalen feedback. 

• Har ett ledarskap som kännetecknas av god kommunikativ förmåga vilket innefattar både lyhördhet och öppenhet i dialog, men även tydlighet med uppdrag, mål och vision. Du har stor självinsikt och distans till ditt ledarskap. 

• Har förmåga att skapa delaktighet genom att ta tillvara andras kunskap och erfarenheter, stimulera till nytänkande och våga utmana. 

• Har god förmåga att skapa struktur och sammanhang. Du arbetar lika bra självständigt som i grupp. 

Social kompetens och intresse för människor ser vi som en självklarhet. Du har förmåga att identifiera problemen som uppkommer i vardagen och att lösa dem på ett konstruktivt sätt. Du är även flexibel och kan möta skiftande verkligheter och situationer, såväl ur ett ekonomiskt perspektiv som personal- och verksamhetsmässigt. 

Erfarenhet från liknande arbete samt IKT-kunskap, Informations- och kommunikationsteknik är meriterande. 
Stor vikt kommer att läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer kan förekomma innan ansökningstiden är över. 

Anställningens omfattning
Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer:   201892BI

Anställning
Arbetstid: Dagtid.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hammarö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Hammarö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Dela detta jobb

Rektor till Hammarlundens skola 7-9

Hammarö kommun